Medic de la Spitalul de Urgență Craiova, reținut de polițiști. Este suspectat că a ucis patru pacienți

Caz șocant la Spitalul de Urgență din Craiova. Un medic chirurg a fost reținut de polițiști. Este acuzat de ucidere din culpă după ce patru pacienți au murit pe masa de operație.

11 apr. 2023, 14:51
Medic de la Spitalul de Urgență Craiova, reținut de polițiști. Este suspectat că a ucis patru pacienți

Un medic de la Spitalul de Urgență Craiova a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj. Bărbatul de 46 de ani este bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

”În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, se arată în comunicatul Poliției.

Citește și: Medicii cer să fie scutiți de la plata CASS. ”Avem nevoie de o regândire a sistemului de sănătate. Avem aproximativ 10.000 de medici care în următorii 5 – 6 ani vor ieşi la pensie”

Medicul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. El urmează să fie prezentat, marţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

Citește și: Despăgubiri record obținute de un pacient din Neamț după o infecţie cu nosocomiale în spital

Surse din cadrul anchetei, citate de craiovaforum.ro, că este vorba despre Alin Demetrian, medic chirurg în cadrul SCJU Craiova, cel care a ocupat și funcția de manager al unității.