Medic de la un spital privat, diagnosticat cu COVID-19

Un medic de la un spital privat din judeţul Prahova a fost confirmat cu COVID-19. DSP Prahova a demarat o anchetă epidemiologică, se arată într-un comunicat al spitalului privat.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 11:02
Medic de la un spital privat, diagnosticat cu COVID-19

„SC Centru Medical Sanconfind SRL se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus (…). Vă informăm că în cursul zilei de ieri (mar’i, n.r.), a fost confirmată infecţia cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea Sanconfind, în colaborare cu DSP Prahova a efectuat, în aceeaşi zi, ancheta epidemiologică. Conform metodologiei naţionale, au fost identificaţi contacţii apropiaţi şi au intrat în izolare pentru 14 zile de la data contactului direct cu persoana infectată”, precizează Centrul Medical Sanconfind.

Conform sursei citate, trei dintre contacţi sunt simptomatici şi li se efectuează testul pentru coronavirus.

„De precizat că în urma anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursa infectării medicului în cauză. Sanconfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaţilor şi se va trece la evaluarea serologică periodică a acestora (…), astfel vom cunoaşte cine a trecut asimptomatic prin infecţie. Această evaluare nu substituţie metodologia naţională de indicaţie de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice”, mai informează Centrul Medical Sanconfind.

Mai multe secţii ale spitalului vor face obiectul unei ample acţiuni de igienizare şi dezinfecţie.

„Restul activităţilor din Sanconfind se desfăşoară normal în: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepţie, recuperare medicală, în funcţie de pacienţii care vin pentru tratament”, se mai arată în comunicatul Centrul Medical Sanconfind.

Unitatea medicală mai informează că, în funcţie de starea de sănătate a contacţilor direcţi, izolaţi la domiciliu în aceste zile şi de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secţia obstetrică-ginecologie îşi va relua activitatea începând cu 6 aprilie.

Citeşte şi 24 de români infectaţi cu COVID-19 au murit în străinătate