Medic din Galaţi, atac la anti-vaccinişti: Adoptăm modelul spartan, cine are de crăpat, asta e. O să rămână în picioare viguroşii”

Sistemul medical este în pragul colapsului, iar medicii îşi strigă disperarea şi acuză campaniile amti-vaccinare din România.

04 oct. 2021, 18:21
Medic din Galaţi, atac la anti-vaccinişti: Adoptăm modelul spartan, cine are de crăpat, asta e. O să rămână în picioare viguroşii”

Medic din Galaţi, atac la anti-vaccinişti. „Aţi auzit ştirea dimineţii? Se pare că subdezvoltaţii şi needucaţii ăia din Portugalia şi-au vaccinat peste 90% din populaţie şi s-au relaxat la greu. Noi, mai buni, informaţi bine de ŞoŞoacă şi mulţii ei adepţi, am intrat pe codul roşu în lume, de o să stăm în carantină la greu dacă trecem graniţa aiurea”, postează medicul gălăţean.

Acesta spune că mai sunt enumerate câteva „ţări subdezvoltate” pe lângă Portugalia, respectiv Spania, Israel, Danemarca, Italia.

Bilanţ vaccinare 4 octombrie 2021: 30.000 de persoane au primit doza „booster”. EMA a aprobat şi doza a treia de Pfizer
„Ceva români fixaţi pe acolo povesteau că populaţia nu a comentat, au acceptat ca oile vaccinarea în masă…..ha. Lasă că-i bine la noi, facem modelul spartan de imunizare, nu ne vaccinăm, cine are de crăpat asta e, nu mai contează că sunt alţi fraieri cu altea boli şi nu au locuri în spitale. O să rămână în picioare viguroşii, asta e….deştept neam mai suntem”, îşi termină chirurgul mesajul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că peste 52.800 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 20.000 cu prima doză. Alte peste 30.000 de persoane au primit doza a treia.

Incidenţă record în Capitală! Rata de infectare COVID a ajuns la 9.64 la mie

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 52.897 de persoane. Dintre acestea, 20.149 au primit prima doză sau doza unică de la Johnson & Johnson. Alte 30.288 de persoane au primit doza a treia.

În acelaşi interval, au fost raportate 10 de reacţii adverse: 16 la vaccinul Pfizer, 1 la Moderna şi 13 la cel produs de Johnson & Johnson. Alte 93 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Cincizeci de oraşe şi municipii au depăşit pragul de 6 la mie în ceea ce priveşte rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce Timişoara a ajuns la 10,59, Bucureşti la 9,64, iar Cluj-Napoca se apropie de 8 la mie, arată datele Grupului de Comunicare Strategică.