Medic epidemiolog de la Spitalul Gerota, urmărit penal. E acuzat că a omis să ateste că un medic a fost contact al fostului poliţist

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au început urmărirea penală într-un dosar în care un medic epidemiolog de la Spitalul "Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti este suspectat că a omis să ateste în ancheta epidemiologică faptul că un medic gastroenterolog de la aceeaşi unitate medicală a fost contact apropiat al unei persoane confirmate cu coronavirus, mai exact al fostului poliţist care a îmbolnăvit zeci de pacienţi şi medici după ce a ascuns că a fost plecat în Israel. De asemenea, medicul gastroenterolog a continuat să lucreze în mai multe unităţi medicale din Bucureşti.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 14:05
Medic epidemiolog de la Spitalul Gerota, urmărit penal. E acuzat că a omis să ateste că un medic a fost contact al fostului poliţist

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti anunţă că, printr-o ordonanţă de marţi, într-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unităţi de parchet, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen. şi fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 C.pen.

Astfel, procurorii spun că, în cursul lunii martie, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti, un medic epidemiolog din cadrul acestei unităţi sanitare a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

„Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020 – 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să îşi desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din mun. Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei virale”, scrie în comunicat.

Fostul ofiţer MAI a fost externat după ce a stat aproximativ o lună în spital. Pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracţiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”.