Medic erou: A operat la lumina lanternei după ce administratorii au tăiat lumina în spital

Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2012 18:24 // Actualizat: Vineri, 20 Aprilie 2012 18:24 // Sursa: RTV.net

Dacă sistemul medical din România este bolnav fără prea mari şanse de recuperare, nici în străinătate lucrurile nu merg strună. Într-un spital din Edinburgh, doi chirurgi au fost nevoiţi să-şi finalizeze operaţiile la lumina unei lanterne, după ce s-a luat curentul.

Foto: Captură Daily Mail

Un chirurg a fost nevoit să efectueze o operaţie de urgenţă la lumina unei lanterne, pentru că lucrătorii de la întreţinere au oprit curentul prea devreme. Lumina a fost oprită timp de 10 minute. Responsabilii din sănătate au ameninţat că vor da în judecată firma care se ocupă de întreţinerea spitalului.

Dacă s-ar fi întâmplat în România probabil nu ne-ar fi mirat însă când aşa ceva se întâmplă în Occident pare greu de crezut. Un chirurg de la Edinburgh Royal Infirmary (ERI) a fost nevoit să efectueze o operaţie urgentă având ca sursă de lumină doar o lanternă. Asta după ce două săli de operaţii de la ERI au rămas în beznă complet, ca urmare a faptului că firma de întreţinere s-a apucat de lucru înaintea orei anunţate. Muncitorii au sistat alimentarea cu curent electric în toată instituţia, inclusiv în două săli de operaţii în care în acel moment se lucra.

Echipele medicale au folosit procedurile de urgenţă pentru a monitoriza pacienţii, după ce generatorul de rezervă nu a pornit când trebuia. Pentru a lumina zona în care chirurgul opera, s-au folosit lanterne.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
curent electric edinburgh lanterna operaţie Scoţia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H