Medic: Femeia care şi-a aruncat copilul din maşină ştia că este bolnavă, dar a întrerupt tratamentul

Medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia au declarat că femeia care şi-a aruncat copilul dintr-un taxi pe Podul Grant era sub tratament pentru tulburări de comportament, însă a întrerupt medicaţia, ceea ce a dus la incidentul produs joi după-amiază.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 11:37

„Pacienta de 40 de ani a fost internată joi de urgenţă prin procedură non-voluntară. Se confirmă şi ea a confirmat că s-a adresat serviciilor de psihiatrie din localitatea Oradea şi i s-a recomandat un tratament pe care îl face, dar cu întreruperi, pentru că ea aşa consideră, iar asta explică recidivarea bolii„, a declarat doctorul Rodica Năstase de la Spitalul Alexandru Obregia.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului au explicat faptul că gestul făcut de femeie a fost provocat de boală, mai exact un „episod psihotic”, şi nu de un raţionament lucid.

„Explicaţia care ne-a dat-o nouă, nu la organele de poliţie, a fost că nu a intenţionat nicio secundă să-şi arunce copilul şi a venit cu el la Bucureşti pentru că îl consideră în pericol. Acest sentiment al ei, că este în pericol, ţine de boală. Episodul psihotic poate fi provocat de mai multe boli – schizofrenie, tulburare paranoidă -, dar diagnosticul se pune după o serie de analize de specialitate”, explică dr. Rodica Năstase.

Citeşte şi Copilul aruncat din maşină de o femeie ar putea ajunge în grija tatălui