Medic găsit mort în casă la Braşov. Poliţia a deschis o anchetă

S-a dat alerta la Brașov în această dimineață după ce un medic specialist a fost găsit mort în pijamale în locuința sa. 

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 10:33
Medic găsit mort în casă la Braşov. Poliţia a deschis o anchetă

Dr. Vitalie Neaga, medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă și în Boli infecțioase, s-a stins fulgerător, la doar 48 de ani. Era medic al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria din Brașov și manager al unei clinici recent deschise împreună cu mai mulți colegi de diferite specialitățiMedicul a fost găsit decedat după ce sora sa sunase la 112 pentru că bărbatul nu mai răspundea la telefon și nici nu a ajuns la aeroport de acolo de unde trebuia să o ia pe aceasta, relatează România TV

Mai multe echipaje de poliție, dar și medici s-au deplasat imediat la locuința medicului și l-au găsit pe acesta fără suflare, îmbrăcat în pijamale și întins pe pat. 

Trupul lui a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili exact cauzele decesului. Sâmbătă a fost ultima dată când cineva a vorbit cu medicul din Brașov. 

Medicul era de origine basarabeană avea 48 de ani, divorțat, tată a trei copii, și stabilit de mai mulți ani în Brașov. 

 

Potrivit presei locale, dr. Vitalie Neaga a fost găsit luni decedat în casă, întins în pat, îmbrăcat în pijama. Nu se știe când a survenit decesul, dar cel mult de sâmbătă sau chiar duminică, pare-se, ultima dată când a vorbit cu cineva. Era în concediu, așa că nimeni nu s-a îngrijorat că nu a mers astăzi la spital, dar trebuia s-o ia de la aeroport pe sora lui venită din Germania. Când aceasta nu l-a găsit în aeroport, iar telefonul lui suna în gol, s-a alarmat și a sunat la 112. Urmează ca legiștii să stabilească de ce s-a oprit inima medicului.

„Odihnă veșnică și drum lin către lumea celor drepți și buni, grăbit fiind, așa cum ai trăit întreagă viață, alergând intens printre suferințele semenilor, iubindu-i de multe ori cu mult mai mult decât pe cei dragi inimiii tale, sacrificând zile și nopți fără număr, cu crezul de a-ți face meseria dincolo de absolut, empatic și cu crucea Domnului în minte și în suflet!
Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace și liniște, alături de echipa colegilor noștri plecați la cele veșnice, dragul nostru coleg, prieten și camarad, doctor Vitalie Neaga!
Medicina din specialitățile Anestezie și Terapie Intensivă și Boli infecțioase a rămas, a câtă oară, fără un profesionist desăvârșit… mult prea devreme, mult prea grăbit! Ca și noi, întreg colectivul Spitalului Militar de Urgență Regina Maria” Brașov!”, a scris pe Facebook dr. Keresztes Alexandru, comandantul și managerul general al unității sanitare.

Tot pe Facebook i-au anunțat dispariția și colegii de la clinica pe care o conducea: „Cu durere în suflet, anunțăm plecarea dintre noi a dr. Vitalie Neaga, prieten și profesionist desăvârșit, membru fondator al clinicii noastre.
Dragă Vitalie, îți promitem să continuăm cu multă dedicație tot ceea ce am început împreună să fim mereu acea clinică minunată pe care cu toții am visat-o.
Drum lin, prieten drag!”.

Și cei care l-au avut colegi la altă clinică și-au luat rămas bun: „Cu durere în suflet, tot colectivul își ia rămas bun de la dl. dr. Vitalie Neaga, un prieten și un profesionist desăvârșit, un om bun și un medic excepțional. Condoleanțe familiei îndurerate.
Drum lin către îngeri, prieten drag!”.

La aceste postări curg comentariile consternate și extrem de elogioase ale celor care l-au cunoscut:

„Este o profesie care te împacă cu propria eternitate. Din nefericire, aici împacarea a venit mult prea devreme! În gărzile cerului nu vei fi singur! Mare tristețe!”, a scris dr. Cristian Badea, fost comandant al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria