Medic ginecolog, acuzat de malpraxis

Gălăţeanul Costel Cristofan a depus, miercuri, plângeri la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la Colegiul Medicilor şi la Spitalul de Urgenţă Sf. Andrei din localitate, dar şi la Ministerul Sănătăţii, acuzând un medic ginecolog că nu a participat la naşterea fiicei lui deşi le-a monitorizat pe timpul sarcinii pe aceasta şi pe soţia lui şi mai ales că nu a intervenit chirurgical, motiv pentru care copila are probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 13:24
Medic ginecolog, acuzat de malpraxis

„Soţia mea s-a internat noaptea, iar la ora 4.30, a venit doamna doctor, a văzut-o şi a plecat fără să-i facă nicio ecografie sau un alt consult. Soţia mea s-a chinuit aproape 12 ore, timp în care nu i s-a făcut nimic. Până la urmă, a născut o fetiţă cu scor Apgar 2, prezentând la naştere hipoxie, hiperglicemie. De fapt, a avut cordonul ombilical cu două noduri şi placenta modificată. Acum, copilul meu are probleme cu mânuţa stângă, dar şi cu vederea. Am fost la Bucureşti şi medicii de acolo ne-au spus că, dacă i s-ar fi făcut o ecografie mamei înainte de naştere, s-ar fi observat că are cordonul ombilical cu două noduri şi ar fi trebuit să-i facă cezariană. Am încercat să vorbim cu doamna doctor, dar ne evită. Imediat după ce a născut soţia mea, deranjată că am chemat-o de acasă, a venit şi s-a aşezat lângă ea pe pat şi i-a spus că pentru un copil de 2,5 kilograme am deranjat-o? De atunci, nu ne-a mai dat nicio explicaţie şi nici nu am mai dat de dumneaei’, a povestit Costel Cristofan, tatăl copilului, citat de Agerpres.

Bărbatul a depus plângere la direcţia Spitalului de Urgenţă Sf Andrei, unde femeia a născut.

„S-a înregistrat o plângere în care se semnalau probleme legate de conduita unui medic şi situaţii defectuase la secţia Ginecologie. Am trimis plângerea către Colegiul Medicilor şi aşteptăm un rezultat”, a spus Dumitru Titea, consilier juridic la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Plângerea a fost înregistrată şi la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică.

„Am primit o sesizare privind acest caz. A fost înregistrată plângerea. Vom trage la sorţi un expert din alt judeţ. Acesta va trebui plătit, dar vom cere ca să se plătească suma minimă de 1.500 de lei. După aceea el va analiza cazul şi se va da un răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

Doctoriţa incriminată a refuzat să facă declaraţii spunând că aşteaptă rezultatul anchetelor.

Familia Cristrofan a făcut plângere şi la Ministerul Sănătăţii.