Medic ginecolog judecat pentru tâlhărie. Mai multe paciente au reclamat faptul că doctoriţa le sechestra în cabinet, le bătea şi le fura banii

Medicul ginecolog Nataşa Neniţoiu din Piteşti a fost trimisă în judecată la începutul acestei săptămâni. Doctoriţa este acuzată că, anul trecut, a bătut şi tâlhărit două paciente. Medicul, care profesează de mai mulţi ani fără autorizaţie, are la activ mai multe agresiuni asupra pacientelor.

27 feb. 2021, 12:13
Medic ginecolog judecat pentru tâlhărie. Mai multe paciente au reclamat faptul că doctoriţa le sechestra în cabinet, le bătea şi le fura banii
Medicul ginecolog Nataşa Neniţoiu, acuzat că îşi sechestra pacientele în cabinet, le bătea şi le tâlhărea

Medic ginecolog judecat pentru tâlhărie. Procesul în care medicul ginecolog din Piteşti este acuzat că ar fi agresat fizic şi verbal şi ar fi tâlhărit mai multe paciente va începe în luna martie la Judecătoria Piteşti, informează adevarul.ro.

Comportamentul agresiv al doctoriţei a ieşit la iveală abia anul trecut, când o pacientă a reclamat la Poliţie faptul că nu s-a înţeles cu medicul asupra tarifului unei consultaţii, iar acesta a încuiat-o în sala de aşteptare şi a agresat-o fizic. Ulterior, mai multe paciente ale dr Neniţoiu au prins curaj şi au reclamat abuzurile.

Medic ginecolog judecat pentru tâlhărie. Îşi sechestra pacientele cu care nu se înţelegea asupra preţului consultaţiei

Medicul ginecolog a lucrat ani întregi fără a avea autorizaţie, iar ultimii 15 ani sunt marcaţi de agresiuni asupra pacientelor. Pe 22 iulie a.c., după efectuarea unei consultaţii, Nataşa Neniţoiu nu s-a înţeles cu pacienta asupra banilor pe care aceasta îi datora. Prin urmare, doctoriţa a încuiat-o pe femeie în sala de aşteptare alături de persoana care o însoţea, ulterior agresându-le fizic pe amândouă.

Potrivit rechizitoriului, persoanele vătămate Oana Petrescu şi Amalia Neagoe au declarat că, pe 22 iulie 2020, din cauza faptului că numita Oana Petrescu era însărcinată şi nu avea o situaţie materială bună, a decis să facă o întrerupere de sarcină. Oana Petrescu şi-a făcut programare la cabinetul dr Neniţoiu, însă aceasta a refuzat să-i comunice la telefon preţul intervenţiei, arată sursa citată.

Citeste si Decizie de ultimă oră în cazul aventurii lui Ciprian Marica! Tribunalul Cluj a dispus eliminarea de pe internet a filmării virale cu fotbalistul în prosop

Pacienta Oana Petrescu avea asupra sa suma de 500 lei, iar dr Nataşa Neniţoiu a fost de acord să-i efectueze intervenţia chirurgicală de întrerupere de sarcină în schimbul acestei sume. În timpul intervenţiei, medicul „îi adresa Oanei Petrescu cuvinte şi expresii jignitoare, având o atitudine vulgară, agresivă, gesticulând şi fiind nervoasă. În timpul efectuării intervenţiei, inculpata Nataşa Neniţoiu, observând că persoana vătămată Oana Petrescu are telefonul mobil în mână, i l-a solicitat, reproşându-i că o înregistrează”, se arată în rechizitoriu.

Pacienta i-a permis să-i verifice telefonul, pe care doctoriţa l-a dus ulterior în baie. După finalizarea intervenţiei chirurgicale, pacienta s-a dat jos de pe masă, iar în timp ce încerca să se încalţe, Nataşa Neniţoiu a devenit nervoasă, a întrebat-o de ce pleacă şi i-a mai cerut încă 200 lei. După care, doctoriţa i-a luat din mână rucsacul şi a început să o lovească.

Pacientă lovită cu picioarele de medicul Neniţoiu

Iar agresiunile nu s-au oprit aici. „Inculpata a început să o împingă şi să o lovească de mai multe ori cu mâinile şi picioarele”, se arată în rechizitoriu. Persoana care o însoţea pe pacientă a intervenit şi i-a spus doctoriţei că sună la Poliţie.  În acel moment, dr Neniţoiu s-a năpustit şi asupra ei, lovindu-le pe ambele femei cu mâinile, cu picioarele şi cu rucsacul. Apoi, le-a încuiat în sala de aşteptare a cabinetului medical pentru aproximativ 30 minute, comunicându-le că le va lăsa să plece doar după ce îi dau cei 200 de lei.

Amalia Neagoe, prietena pacientei, l-a contactat telefonic pe concubinul Oanei Petrescu. Acesta le-a ajutat pe cele două să iasă din cabinetul medical, în acest timp doctoriţa continuând să le agreseze fizic. După ce a ieşit din cabinet, Oana Petrescu i-a solicitat medicului să-i înapoieze bunurile, însă s-a lovit de un refuz.

Medic ginecolog judecat pentru tâlhărie

Nataşa Neniţoiu nu mai avea aviz de liberă practică din 2016

În urma verificărilor efectuate de procurori la Colegiul Medicilor Bucureşti, s-a constatat că doctoriţa avea emis certificat de membru cu data de 3 iunie 2015, valabil un an de zile. Avizul de practică nu mai fusese prelungit din anul 2016, întrucât medicul nu depusese documentele necesare şi nu formulase cerere privind obţinerea acestuia.

Procurorii au constatat faptul că, începând cu anul 2006, existau mai multe plângeri pe numele doctoriţei de la foste paciente, însă autorităţile au avut reacţie abia în vara lui 2014. În august 2014, o pacientă de 24 de ani a reclamat faptul că doctoriţa a dezvirginat-o la un control de rutină. La acel moment, DSP Argeş a efectuat un amplu control la cabinetul Nataşei Neniţoiu, constatând nenumărate nereguli. Medicul, care nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, nu avea autorizaţie de liberă practică şi nu era înregistrată în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale, a fost amendat cu 50.000 de lei.

Val de agresiuni asupra pacientelor

Procurorii au mai constatat faptul că, în 2004, la Colegiul Medicilor Argeş a fost înregistrată o reclamaţie venită de la o pacientă care sesiza faptul că doctoriţa Neniţoiu i-ar fi cerut suma de 700 lei pentru un avort. Ulterior, reclamaţiile împotriva medicului ginecolog au început să curgă.

Piteşteanca Maria Fierbinţeanu a reclamat faptul că a fost admonestată de Nataşa Neniţoiu pentru că intrase în cabinetul ei cu pantofii uzi, deşi afară ploua. În 2007, Mariana Ionescu a venit la medic pentru un control de rutină. Neniţoiu a fost foarte deranjată de faptul că tânăra a refuzat să facă şi o ecografie. Din acest motiv, a început să îi vorbească foarte urât şi a pus asistenta să o urmărească la plecare, pentru a se asigura că nu i-a furat ceva din cabinet.

În 2006, Oana Dogaru a fost bătută de doctoriţă în cabinet pentru că a cerut adresa laboratorului medical de unde mama ei trebuia să îşi ridice nişte analize.