MEDIC ÎN ROMÂNIA: Dr. Constantin Mălin: Să ajut oamenii este bucuria mea VIDEO

14.000 de medici au plecat din țară în ultimii 5 ani, dezamagiţi de salariile şi condiţiile de muncă din sistemul medical românesc. Totuşi, în România există medici care ne fac mândri în fiecare zi. Este şi cazul medicului neurochirug Constantin Mălin de la spitalul Clinic de urgenţă Floreasca.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 09:02

„Sistemului medical din România îi lipseşte în primul rând educaţia. Am hotărât să rămân în ţara aceasta pentru că dacă pot eu să ajut cu ceva asta este bucuria mea”, spune medicul Constantin Mălin.

La Spitatul clinic de urgenta Floreasca, medicul neurochirug Constantin Mălin duce clipa de clipa o lupta cu moartea. Un medic cu suflet de înger prin mâinile căruia trec zi de zi pacienţi care îi încredinţează, într-un soi de testament, speranța la viata. Nici un efort nu pare supraomenesc pentru doctorul Mălin atunci când vine vorba să salveze vieţi. Medicina este mai mult decât un legământ, i-a devenit destin şi responsabilitate.

Astfel, prin mâinile doctorului Mălin nu trec numai cazuri, ci şi oameni încărcaţi de istorii personale, oameni suferinzi în numele cărora, cel mai adesea, îl găsim pe holurile spitalului zi şi noapte. Bucuria de a vindeca este, de fapt, drogul care îi dă forţa de a merge mai departe.

Pe doctorul Constantin Mălin neajunsurile din sistemul medical nu l-au speriat, din contra. Refuzând oferte tentante la clinici Occidentale, a ales să profeseze în România în ciuda tuturor piedicilor. O deviză care pune în mişcare, vrând nevrând, un sistem amorţit în lipsuri, ghidat de medici cu inimi de aur care pun preţ pe decenţă şi dreptul la viaţă.

 

  •  Sănătatea în România este un pacient cu pulsul în cădere liberă. Cu fiecare medic care pleacă să lucreze afară, pulsul mai scade puţin. Am ajuns în pragul unei crize de personal medical. „Medic în România” este o campanie semnată de ROMÂNIATV.NET, iniţiată şi susţinută de Consiliul Investitorilor Straini. Materialele noastre vor prezenta poveştile unor medici care au ales să rămână în ţară şi să se dedice cu tot sufletul pacienţilor.

Site-ul oficial al campaniei este www.deprofesiemedic.ro.

Citeşte toate articolele din campania Medic în România AICI.


loading...