Medic infectat cu COVID după ce s-a vaccinat cu Pfizer: „Mi-am văzut soţia şi băieţelul doar pe telefon”

Un medic s-a infectat cu coronavirus la două luni după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer. Acesta povesteşte că, datorită vaccinului, a făcut o formă mai uşoară a bolii.

26 apr. 2021, 13:12
Medic infectat cu COVID după ce s-a vaccinat cu Pfizer: „Mi-am văzut soţia şi băieţelul doar pe telefon”
Medic infectat cu COVID după ce s-a vaccinat cu Pfizer: "Mi-am văzut soţia şi băieţelul doar pe telefon"

Medic infectat cu COVID după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Este vorba despre un chirurg. Acesta se vaccinase cu serul de la Pfizer cu două luni înainte să se infecteze.

Medic infectat cu COVID după ce s-a vaccinat cu Pfize

Vlad Braga, medic chirurg, povesteşte că a făcut o formă mai uşoară a bolii, însă spune că i-a fost foarte greu să stea departe de soţia şi fiul său în vârstă de doar un an.

„Am ales să mă vaccinez ca să îmi protejez mai mult familia şi m-a ferit să nu fac o formă severă. Precum au arătat şi studiile, vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării, dar mai degrabă ne protejează să nu facem o formă severă a bolii”, spune medicul.

Acesta a povestit că într-o dimineaţă s-a trezit cu durere de cap şi nu a mai simţit gustul cafelei.

„Am zis să fac un test rapid de antigen, iar rezultatul a fost pozitiv. Am intrat în carantină 14 zile, izolându-mă de familie. Am luat decizia asta ca să fie bine pentru ei, dar a fost dificil să îmi văd soţia şi băieţelul de un an doar pe telefon. Nu se compară. Doar 3 zile au durat simptomele în care am avut dureri de cap şi nu am avut gust şi miros. În a şaptea zi am făcut un test COVID-19 şi a ieşit negativ. După cele 14 zile necesare, am ieşit din izolare, iar în dimineaţa următoare mi-am început activitatea la centrul de vaccinare”, a povestit medicul, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: „Persoanele sub 35 de ani sunt cele mai reticente la vaccinarea anti-Covid”

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 1.256 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. La ATI sunt 1.354 de pacienţi în stare gravă. Până pe 26 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.047.520 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 975.703 pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.443. Dintre acestea, 1.354 sunt internate la ATI.

ână la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.269.119 teste RT-PCR și 853.355 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.599 de teste RT-PCR (3.973 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.626 la cerere) și 5.115 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 38.062 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.333 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 41.851 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 99 de persoane.

Până astăzi, 27.511 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte şi „Doctorița săracilor” a murit de COVID. Ultimul mesaj este cutremurător


loading...