Medic legist german care a realizat autopsia mai multor persoane decedate de COVID-19: „Oricum ar fi murit în decursul unui an”

Klaus Püschel, șeful Institutului de medicină criminalistică din cadrul Spitalului Universitar Eppendorf din Hamburg, susține că infecția cu coronavirus este mai puțin periculoasă decât se crede în general și că germanii ar trebui să se învețe să conviețuiască cu această boală, chiar și fără carantină. 

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 05:04
Medic legist german care a realizat autopsia mai multor persoane decedate de COVID-19: „Oricum ar fi murit în decursul unui an”

El a efectuat autopsia mai multor victime ale coronavirusului care aveau afecţiuni asociate grave, ceea ce l-a făcut să afirme că ”oricât de crud ar suna, oricum ar fi murit în cursul acestui an”. Declarațiile sale au fost făcute pentru cotidianul Hamburger Abendblatt şi au fost preluate ulterior de mai multe publicaţii germane.

Püschel militează pentru revenirea treptată la viața anterioară pandemiei și a rugat-o public pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să înceapă imediat acest proces, deoarece ”acum este momentul potrivit”.

Opinia acestuia este împărtăşită şi de psihiatrul Michael Schulte-Markwort: ”Nici una dintre cifrele pe care le cunoaștem nu justifică teama manifestată în Germania față de virus”, a declarat medicul psihiatru pentru Hamburger Abendblatt. Acesta a mai afirmat că are impresia că teama a devenit atât de obișnuită, încât veștile bune referitoare la combaterea pandemiei nu sunt luate în serios.