Medic nemulțumit de accesul în restaurant cu certificat verde: „Eu ce garanție am că personalul este vaccinat?”

Medicul Sorin Bivolaru, pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi își exprimă nemulțumirea față de necesitatea prezentării certificatului de vaccinare pentru a avea acces în restaurante.

02 oct. 2021, 16:49
Medic nemulțumit de accesul în restaurant cu certificat verde: „Eu ce garanție am că personalul este vaccinat?”

Medicul

Sorin Bivolaru, pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi și-a exprimat nemulțumirea pagina personală de socializare în privința necesității prezentării certificatului de vaccinare pentru a avea acces în restaurante.

„Sunt zone roșii în care intrarea la restaurant se face deja în baza certificatului de vaccinare. Scoți certificatul îl prezinți, iar omul de la intrare îl scanează și hop are toate datele despre tine. Nu tu GDPR, nu tu nimic.

Pot înțelege chestia asta, dar eu client, ce garanție am că personalul care lucrează în restaurant e vaccinat?! Eu client, de ce nu pot să verific dacă bucătarul și ospătarul sunt vaccinați? Ei de ce să obțină date mele înscrise în certificatul de vaccinare, iar eu să nu am această posibilitate?

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!
Va fi distractiv să ne scanăm între noi înainte de a ieși la o întâlnire ceva.

Îmi și imaginez pregătirea următoarelor întâlniri: „hei, bună. Ești vaccinat/ă?! Nu?! Uhh, NU ne putem vedea diseară, e carantină nu poți ieși din casă”.

Vor fi unii care se vor bucura de această situație. Scapă ușor. NU trebuie să le mai scoată pe pupeze la restaurant.

Hai, salutări la toți scanatorii de certificate digitale”, a scris medicul pe pagina sa de pe Facebook.

Medicul Cătălin Apostolescu: „Valul patru nu a atins încă vârful. Ajung la spital tineri cu forme severe, fără comorbidităţi”

Medicul Cătălin Apostolescu

spune că valul patru nu a atins încă vârful şi că numărul infectărilor va mai creşte în perioada următoare. Managerul de la Institutul Matei Balş se arată îngrijorat de faptul că foarte mulţi tineri fără comorbidităţi ajung la spital cu forme severe ale bolii.

Medicul afirmă că foarte mulţi tineri de 25-28 de ani, fără comorbidităţi, ajung la spital cu forme grave ale bolii. De asemenea, Managerul de la Matei Balş spune că spitalul este plin de persoane nevaccinate.

„Am avertizat toată vara că valul 4 va veni. Şi a venit. Singura surpriză care este pentru noi, este amploarea acestui val, care într-adevăr a avut o dinamică foarte rapidă. Partea proastă este că mă tem că încă nu a atins vârful, deci mai poate creşte. Până în momentul de faţă, acesta este cel mai agresiv val. Rapiditatea creşterii numărului de cazuri este un element de agresivitate.

Al doilea element de agresivitate este reprezentat de faptul că, faţă de primele trei valuri, acum avem foarte mulţi tineri fără comorbidităţi. Când zic tineri, mă refer inclusiv la persoane de 25, de 28 de ani, care ajung cu forme severe. Al treilea element de gravitate este dat de populaţie, care se prezintă tardiv la medic. Sunt oameni care ajung pentru prima oară, în a şaptea zi, în a opta zi, în a zecea zi de la debutul bolii şi deja ajung în insuficienţă respiratorie.

Vaccinaţii reprezintă sub 5% şi aceia care sunt vaccinaţi şi ajung în spital, sunt de obicei aceia care au şi alte comorbidităţi. În momentul de faţă, în Terapie Intensivă este un pacient vaccinat, dar are 92 de ani”, a spus medicul Cătălin Apostolescu, potrivit Antena 3.

România este în cel mai negru scenariu în ceea ce priveşte valul patru al pandemiei de COVID-19. Tot mai multe judeţe au intrat în scenariul roşu şi multe localităţi au trecut de pragul de incindeţă 7.5. Grupul pentru Comunicare Strategică a comunicat joi peste 12.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2. Cele mai multe noi infectări sunt la Bucureşti – 2300 în 24 de ore. La ATI sunt 1364 internaţi de pacienţi.

Până joi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați.