Medic nigerian angajat în Irlanda cu o diplomă obținută în România, acuzat că nu are cunoştinţe medicale de bază

Un medic fără experiență a fost angajat la o maternitate din orașul irlandez Limerik. La scurt timp, acesta a început să ridice suspiciuni conducerii unității sanitare întrucât nu deținea nici măcar cunoștințe medicale de bază.

13 oct. 2021, 13:08
Medic nigerian angajat în Irlanda cu o diplomă obținută în România, acuzat că nu are cunoştinţe medicale de bază

Un medic nigerian care a absolvit Facultatea de Medicină din Constanţa a activat la maternitatea din Limerik în perioada 9 iulie și 14 august 2018. În această perioadă, medicul Francis Megwa şi-a dat măsura competenţei sale. El a reuşit să şocheze corpul medical al maternităţii, care a constatat că bărbatului îi lipseau cunoştinţe medicale de bază, informează independent.ie.

Concret, Megwa nu era capabil să obţină şi să analizeze istorice medicale şi demonstra lipsă de înțelegere cu privire la stabilirea unor diagnostice în baza tiparului de simptome. De asemenea, nu ştia să prescrie medicamente utilizate în mod obișnuit în obstetrică și ginecologie și nici să monteze o branulă.

Medic nigerian, acuzat că nu are cunoştinţe medicale de bază

În acest context, directorul maternității, dr. Gerard Burke, a început să aibă îndoieli cu privire la studiile angajatului său. Pe cale de consecinţă, a dispus începerea unei anchete interne.

Citeste si Vaccinare obligatorie în Mexic pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Un tribunal a invocat ”dreptul la sănătate pentru colectivitate”

Un reprezentant al Consiliului Medical a anunțat comitetul de anchetă că Francis Megwa și-a obținut calificarea în 2015 la Universitatea de Medicină de la Constanţa. Acesta a precizat că nigerianul a fost, pentru o perioadă de patru luni, stagiar într-un spital privat din țara noastră. Apoi, pentru două luni, Megwa a fost voluntar într-un spital de urgență din București.

După o pauză de peste un an, medicul nigerian a deținut un post de observator într-un spital din Scoția.

Cu toate acestea, Megwa nu a avut niciodată un loc de muncă plătit ca medic calificat.

Comitetul de anchetă a descoperit că Megwa nu era acreditat nici în România, dar nici în Nigeria. În pofida acestui fapt, el a fost înscris în registrul general din Irlanda în octombrie 2017.

Cunoștințele lui erau mai puține decât întâlnisem vreodată. A absolvit o facultate de medicină din România, dar nu era înregistrat ca medic nici în România, nici în Nigeria, unde era cetățean. El a fost refuzat pentru înregistrare în Marea Britanie, care încă făcea parte din Uniunea Europeană la acea vreme”, a afirmat directorul maternităţii din Limerik, dr. Burke.

Citeste si Prinţesa moştenitoare a Olandei are dreptul să se mărite cu o femeie şi să devină regină