Medic rezident ajuns la capătul puterilor. A lucrat 33 de ore, purtând masca încontinuu. Fotografia care îţi dă fiori

În plină pandemie de coronavirus, când numărul infectărilor, al deceselor şi al pacienţilor de la ATI a atins un nou record în România, medicii depun toate eforturile posibile pentru a face faţă valului de pacienţi care vin la spital şi strigă după ajutor.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 21:29

Fotografia cu un medic rezident de la un spital din Capitală, la final de gardă în zona COVID-19, a făcut înconjurul internetului şi le-a atras atenţia chiar şi celor care nu cred în existenţa virusului.

Ioana Toader, medic rezident la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, pare să fi ajuns la capătul puterilor, după ce şi-a petrecut 33 de ore în spital, purtând masca de protecţie încontinuu, în timp ce avea grijă de pacienţii suferinzi.

„După 33 ore de purtat mască fară întrerupere (și fără probleme!) am ajuns înapoi acasă. Mărturisesc. Este prima gardă în care am plâns. Pentru noi toți”, a transmis ea pe pagina de Facebook.

BILANŢ coronavirus 28 octombrie. Cea mai neagră zi din pandemie. Recorduri pe toată linia

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, sunt 107 morţi şi 861 de pacienţi la ATI, un nou record.

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.