Medic român, despre reacţiile apărute după a doua doză de vaccin antiCOVID-19. „Luaţi paracetamol!”

Corina Ichim, un medic român din Marea Britanie, a fost printre primii oameni vaccinati antiCOVID-19. Pe 6 ianuarie a primit a doua doza, iar dupa administrare a resimtit usoare efecte adverse.

14 ian. 2021, 08:51
Medic român, despre reacţiile apărute după a doua doză de vaccin antiCOVID-19. „Luaţi paracetamol!”

Corina Ichim, medic roman din Marea Britanie, a primit a doua doză de vaccin antiCOVID-19 şi susţine că uşoarele efecte adverse au trecut în 40 de minute, cu paracetamol.

Medic român, despre efectele adverse după a doua doză de vaccin antiCovid-19

„A doua doza vaccin antiCovid-19 pe 6 ianuarie, la 09.30. In cateva ore am avut o state de subfebrilitate, dureri musculare si oboseala… 1 g de paracetamol a rezolvat toate problemele in 40 min. Majoritatea colegilor mei au prezentat aceleasi reactii adverse la a doua doza asa ca va sfatuiesc sa nu va panicati… Luati 1 g paracetamol sau un antiinflamator daca simtiti ca se instaleaza usoare efecte adverse… Vor trece fara urma!”, a scris Corina Ichim pe Facebook.

Anchetă deschisă în cazul medicului care a murit la două săptămâni după vaccinul anti-Covid de la Pfeizer

Alexandru Rafila îi linişteşte pe români

Alexandru Rafila îi linişteşte pe românii care se tem de posibilele reacţii adverse şi spune că până acum nu au existat reacţii care să pună sănătatea oamenilor în pericol.

„La nivel global s-au facut multe doze de vacin. Nu s-au inregistrat reactii adverse care să pună viaţa în pericol. Sunt câteva sute de reacţii adverse la peste 140.000 de doze administrate, însă toate reactiile sunt locale sau se refera la febra pasagera şi o stare de mialgii. În rest, reactii adverse care sa fie legate de un pericol asupra starii de sanatate nu s-au inregistrat. Sper ca lucrurile să rămână în continuare aşa. Situaţia cu reacţiile adverse din România este de natură să convingă lumea să se vaccineze. Personal, cunosc multe persoane care s-au vaccinat. Acest vaccin a fost usor de tolerat”, a spus Alexandru Rafila la România TV.