Medic român, mărturii despre pacienţii vaccinaţi cu doza 3: Nu au avut reacţii adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

Medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, spune că doza trei consolidează protecţia faţă de formele grave de boală, iar oamenii din ţările unde s-a făcut deja nu au avut reacţii adverse.

23 sept. 2021, 15:05
Medic român, mărturii despre pacienţii vaccinaţi cu doza 3: Nu au avut reacţii adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

Medic român, mărturii despre pacienţii vaccinaţi cu doza 3.  Întrebat dacă doza 3 se va lua în calcul pentru a se considera schema completă de vaccinare, Emilian Popovici a răspuns că se va ajunge cu siguranţă la acest lucru, dar este nevoie de o perioadă de timp, astfel încât să se vaccineze un număr semnificativ de oameni, care să ducă la acest mod de interpretare.

Medic român, mărturii despre pacienţii vaccinaţi cu doza 3: Nu au avut reacţii adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

„Doza trei se poate face după ce trec şase luni de la vaccinarea completă. Este utilă şi consolidează protecţia faţă de formele grave de boală. În ţările unde oamenii au făcut deja doza trei nu au fost reacţii adverse sub nicio formă diferite faţă de cele de la dozele precedente. Din discuţiile cu oamenii din zone unde s-a făcut doza trei, a reieşit că nu au avut nici măcar reacţiile obişnuite de la dozele anterioare”, a spus Emilian Popovici, transmite Digi24.

Acesta atrage atenţia că România este „pe o pantă ascendentă” din punct de vedere al infectării cu Covid-19, iar „creşterea este vertiginoasă”.

Citeşte şi: A treia doză de vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer, autorizată în SUA. FDA a permis folosirea serului pentru populaţia vulnerabilă
„Ce se va întâmpla în viitor e legat de cum vor fi luate şi respectate măsurile. Virusul infectează după oferta care i se face: dacă măsurile sunt nepotrivite, infectarea este mare”, a mai spus epidemiologul. Potrivit Comitetului de vaccinare, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare şi persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de programare la vaccinare. Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menţionarea celor trei doze efectuate.

Citeşte şi: RAPORT OFICIAL Câte decese cauzate de Covid-19 s-au înregistrat la persoane vaccinate în România DOCUMENT


loading...