Medic român vindecat de COVID, declarație controversată: Crede că virusul nu e creat de natură

Un medic specializat în pneumologue din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu vine cu o declarație controversată după ce a suferit de COVID-19.

24 ian. 2021, 20:31
Medic român vindecat de COVID, declarație controversată: Crede că virusul nu e creat de natură

Medic român vindecat de COVID, declarație controversată. Cadrul medical care a avut nevoie chiar și de oxigen pentru a putea să respire, susține ferm că nu credă că SARS-COV-2 este creat de natură.

Medic român vindecat de COVID, declarație controversată. Cum ar fi luat de fapt naștere virusul ucigaș

Elena Vlad spune că un virus obişnuit nu ar fi putut să se adapteze la orice condiţii climatice, așa cum pare că a făcut noul coronavirus.

„Sunt convinsă că un astfel de virus nu este creat de natură. Orice virus care apare într-o zonă a naturii nu are criteriile biologice să supravieţuiască la orice condiţii de temperatură de pe planeta asta. Natura nu face astfel de greşeli. Dacă face cumva vreo greşeală şi este un virus care se adaptează la condiţiile climatice a unei zone, virusul nu supravieţuieşte peste tot decât dacă este cumva făcut de o minte sau a scăpat de undeva”, spune medicul.

„Din experienţa de medic şi de pacient. diferenţele între formele de boală rezultă din diferenţa tulpinii pe care o ai. Există mai multe tulpini ale acestui virus, unele cu virulenţă mai mare, iar altele cu virulenţă mai mică. În primăvară, virulenţa a fost mai mică decât acum. Virusul care determinăm acest val doi de infectări în ţara noastră mi se pare că este mult mai agresiv“, a afirmat medicul, scrie Adevărul.

Totodată, dovezile timpurii sugerează că varianta de coronavirus care a apărut în Marea Britanie ar putea fi mai mortală, a spus premierul Boris Johnson. Există încă incertitudini uriașe în privința cifrelor – și se așteaptă ca vaccinurile să funcționeze.

Datele sunt furnizate de matematicieni care compară ratele de deces la persoanele infectate fie cu versiunea nouă, fie cu cea deja cunoscută. Până acum s-a spus că noua variantă a COVID se transmite mult mai ușor, iar noile date arată că e și cu 30% mai mortală.

Citește și: Patru miniştri, inclusiv cel de Externe, au murit după ce s-au infectat cu COVID, în Africa