Medic şi asistent de pe ambulanţă, în izolare după ce au intervenit la un pacient suspect de coronavirus în Constanţa

Situație incredibilă la Constanța! Un medic și un asistent de la ambulanță sunt în izolare după ce un bolnav care a sunat la 112 nu a spus că este suspect de coronavirus. Medicul Claudia Tătărici face un apel ca oamenii să nu mai mintă atunci când sună la numărul de urgenţă și să nu mai pună medicii în pericol.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 07:47
Medic şi asistent de pe ambulanţă, în izolare după ce au intervenit la un pacient suspect de coronavirus în Constanţa

„Rugamintea mea este pentru toţi cei care apeleaza serviciul pentru probleme medicale să spună dacă sunt în izolare, daca au prezentat febra, daca tuşesc, dacă respiră greu, pentru că astfel ne punem in pericol echipajele si timpul de ajungere la caz va creste pentru ca numărul echipajelor va scădea dacă noi intram în izolare. Va rog mult de tot nu ascundeţi aceste lucruri, nu uitati sa le specificati daca sunteţi întrebaţi de dispecerat de la 112”, a declarat medicul Claudia Tatarici, de la SAJ Constanţa. 

De la începutul edipidemiei de coronavirus până la 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, peste 200 de persoane infectate cu COVID-19 au murit.