Medic timişorean, atac dur la adepţii teoriei conspiraţiei: „E mai uşor să crezi în conspiraţii decât să te speli cu apă şi săpun”

Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului "Victor Babeș” Timișoara, a abordat, într-o intervenţie la Digi 24, tema teoriilor conspiraţiei legate de existenţa noului coronavirus. Specialistul este de părere că adepţii acestei teorii dau dovadă de iresponsabilitate: "Este mai ușor să crezi în conspirații decât să te speli cu apă şi săpun şi să păstrezi distanţa".

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 15:21
Medic timişorean, atac dur la adepţii teoriei conspiraţiei: „E mai uşor să crezi în conspiraţii decât să te speli cu apă şi săpun”

E mult mai ușor să adopti o cale mai ușoară decât să te protejezi și să te speli cu apă și săpun și să respecți distanța fizică. Acest cuvânt se numește iresponsabilitate. Noi am avertizat: cu cât vom fi mai responsabili, cu atât vom depăși mai ușor acest al doilea vârf„, a declarat directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, Cristian Oancea.

El a atras atenția asupra a ceea ce se întâmplă la munte şi la mare, unde turiştii nu mai respectă nicio regulă: „Uitați-vă pe Valea Prahovei, pe litoral, nimeni nu mai respectă nimic. Și atunci la ce să ne așteptăm? Nu avem la ce să ne așteptăm bun„.

Citeşte şi Virgil Musta: „Este esenţial să respectăm în continuare trei măsuri simple”

De asemenea, medicul timișorean spune că nu va exista niciun vaccin pentru COVID în acest an și că mulţi oameni cred cu tărie că acest virus este periculos doar în cazul celor care au și alte afecțiuni.

Toată lumea dă vina pe comorbidități, dar am avut și pacienți tineri, fără comorbidități. Căutăm explicații: lasă, că celălalt a avut comorbidități, dar să se știe că se poate întâmpla oricui. Îndemnăm la responsabilitate!„, a atras atenţia medicul Cristian Oancea.


loading...