Medicament pentru animale, leac pentru Covid. Gigi Becali: „Te vindeci cu 10 lei”

Medicament pentru animale, leac pentru Covid. Gigi Becali este cel care încearcă acum să convingă Ministerul Sănătăţii să includă în protocol ivermectina, despre care spune că face minuni pentru pacienţii cu coronavirus. Însă, nu e singurul care crede în acest medicament.

19 ian. 2021, 14:02
Medicament pentru animale, leac pentru Covid. Gigi Becali: „Te vindeci cu 10 lei”

Medicament pentru animale, leac pentru Covid. Pierre Kory, un specialist în boli pulmonare a pledat şi el pentru folosirea ivermectinei în cadrul unei audieri în Congresul Statelor Unite. Mai multe studii internaţionale au arătat că e bine tolerat de om şi sugerează că ar putea fi folosit pentru a preveni sau chiar a trata infecţia cu Sars Co-V 2.

Ivermectina este un medicament din categoria antiparazitarelor folosit deocamdată în România doar în farmacia veterinară.

Citeşte şi: Gigi Becali este disperat! Mesajul de ultimă oră primit de la Raed Arafat

Medicament pentru animale, leac pentru Covid

În octombrie 2020, Gigi Becali anunţa că a vindecat aproape toată comuna de COVID-19 cu ajutorul medicilor de la clinica sa şi cu anumite tratamente.

Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români şi le dau 4000-5000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tratamente pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este ivermectina. Se găseşte doar la mine, acum în România. E din Ucraina, dar nu îl aduc eu. Îl cumpăr aici. Eu am ivermectină ser. Ivermectina pastilă e slabă.

Este şi ieftină, cum ai vindeca un om cu 10 lei. Când a existat pe piaţa din România s-a luat imediat, la început. Acum nu mai există. Am doar eu. Ei vor să consume lumea Remdesivir pe care au dat zeci de milioane şi nu e bun pentru COVID. Ivermectina este cel mai bun tratament, pe lângă arbidol.

Citeşte şi: Gigi Becali riscă un nou dosar penal după ce a ajutat bolnavii de Covid-19. Cum a încălcat legea

Am 40.000-50.000 de flacoane în vamă şi nu îmi dau voie să intre în România, nu am primit aprobare scrisă de la Ministerul Sănătăţii. Am vorbit cu un lanţ de farmacii să îl băgăm fără adaos ca să poată şi omul de rând să cumpere aceste pastile”, a declarat Gigi Becali pentru ziare.com.

Nu toţi experţii susţin că ivermectina poate fi folosită în cazuri de COVID. Specialişti de la prestigioasa universitate americană Johns Hopkins s-au arătat rezervaţi cu privire la eficacitatea medicamentului, cu argumentul că studiile clinice sunt limitate.