Medicamentele, distribuite cu prioritate către unităţile din zonele afectate de viscol

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a solicitat directorului Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu, să îi atenţioneze pe distribuitori să livreze medicamente cu prioritate către unităţile sanitare din localităţile afectate de viscol.

28 ian. 2014, 15:59
Medicamentele, distribuite cu prioritate către unităţile din zonele afectate de viscol

„Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile şi numărul mare de solicitări din această perioadă cu care se confruntă unele spitale, Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, o dispoziţie către toate direcţiile judeţene de sănătate publică pentru a depune toate eforturile necesare pentru a veni în sprijinul unităţilor sanitare de pe teritoriul de care răspund pentru aprovizionarea continuă cu medicamente si materiale sanitare în vederea acordării tratamentului adecvat pacienţilor”, informează Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Totodată, Eugen Nicolăescu a solicitat directorului Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) să atenţioneze toţi distribuitorii de medicamente pentru a-şi onora comenzile cu prioritate către unităţile sanitare din localităţile afectate de viscol.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe trei zile. Viscolul vine cu GER aprig

„Am recomandat directorului ANM să facă apel către distribuitori să livreze medicamentele cu prioritate în zonele aflate sub cod portocaliu. Este de datoria noastră, ca autorităţi, să luăm toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii medicale în toate unităţile sanitare, indiferent de modul de subordonare a acestora”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi miercuri, între orele 6.00 şi 23.00, sub cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o atenţionare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Zăpada şi viscolul bagă spaima-n oameni: Cozi ca în vremea lui CEAUŞESCU pentru provizii de ALIMENTE