Apare medicamentul care te vindecă de Covid-19. Anunţ de ultimă oră al specialiştilor

Companiile farmaceutice caută de aproape un an remedii împotriva virusului COVID-19. Pintre acestea se numără şi Merk, o companie din Statele Unite ale Americii, care a dezvăluit planurile de vaccinare și terapie COVID-19.

08 mart. 2021, 08:48
Apare medicamentul care te vindecă de Covid-19. Anunţ de ultimă oră al specialiştilor

Apare medicamentul care te vindecă de Covid-19. Merck, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, anunța în mai 2020 că a încheiat acorduri pentru dezvoltarea și fabricarea a două vaccinuri diferite și un compus antiviral experimental mult discutat, care se află deja în studiile clinice timpurii. Oficialii companiei au făcut publice noile rezultate ale medicamentului lor experimental antiviral molnupiravir. Medicamentul a arătat o reducere rapidă a virusului infecțios, într-un studiu în rândul participanților cu Covid-19.

Apare medicamentul care te vindecă de Covid-19

„Continuăm să facem progrese în programele noastre clinice de fază 2/3 de evaluare a molnupiravirului, atât în ambulatoriu, cât și în spitale”, a declarat Roy Baynes, șef de dezvoltare clinică globală și ofițer medical șef la Merck Research Laboratories. Molnupiravir s-a dovedit a fi eficient în mai multe tulpini de SARS-CoV-2. Medicamentul a fost inventat la Drug Innovations la Emory, o companie de biotehnologie non-profit deținută în totalitate de Universitatea Emory. Merck a decis să se concentreze asupra terapiei după ce cele două vaccinuri COVID-19 nu au reușit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Un medicament anti-Covid concurează vaccinurile. Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează Regdanvimab, un anticorp monoclonal ce reduce capacitatea virusului

Compania a anunţat că din 202 de participanți tratați nu au fost identificate „semnale de siguranță” în cadrul studiului clinic în curs. Iar din cele patru evenimente adverse grave raportate, niciunul nu a fost considerat a fi legat de medicamentele studiate. „Avem deja constatări obiective secundare din acest studiu. Acestea fac referire la scăderi mai rapide a virusului infectios in randul persoanelor cu COVID-19 tratate cu molnupiravir. Rezultatele obținute sunt cu adevărat promitatoare”, a spus William Fischer, profesor asociat de medicina la Universitatea din Carolina de Nord Scoala de Medicina.

Un medicament minune împotriva Covid va fi pe piaţă în două luni. Părerile experţilor israelieni despre tratamentul care a vindecat deja zeci de bolnavi în stare gravă

Luna trecută, Merck, care are sediul central în Kenilworth, a declarat că renunță la două potențiale vaccinuri Covid-19 proprii în urma unor rezultate slabe în studiile în stadiu incipient.