Medicamentul minune al lui Cher: leac sau otravă

Veştile tot mai alarmante despre starea de sănătate a cântăreţei au culminat cu zvonul că aceasta, în disperare de cauză, ar fi apelat la un tratament experimental cu puternice efecte adverse.

RomaniaTV.net
25 aug. 2016, 12:37
Medicamentul minune al lui Cher: leac sau otravă

De câţiva ani încoace, Cher duce o luptă pe viaţă şi pe moarte cu o boală numită mononucleoză infecţioasă, provocată de virusul Epstein-Barr – un virus des­pre care medicii spun că ar fi prezent în organismul a peste 90% dintre adulţi, fără a provoca mari daune. Transmite­rea lui se face prin salivă, prin utilizarea aceleiaşi vesele, tacâmuri, prin sărut ori strănut, şi după infectare adultul resim­te simptome asemănătoare unei răceli uşoare.

Citeşte şi  Cher îşi trăieşte ultimele clipe de viaţă. A început să-şi dea din lucruri şi s-a izolat de lumea exterioară

După câteva săptămâni, bol­navul poate da semne de temperatură, mărirea ganglionilor limfatici şi angină, adică, în termeni medicali, mononucleo­ză infecţioasă. Din nou, o boală tratabilă, care doar în cazuri rare poate degenera grav şi poate duce la dezvoltarea unor forme rare de cancer, ca limfomul.

Vă mai amintiţi cum, prin 2010, Cher şi-a speriat fanii şi colaboratorii după ce s-a prăbuşit în culise, chiar înainte de-o reprezentaţie la Caesar’s Palace din Las Vegas? Ei bine, ceea ce atunci părea a fi doar o răceală puternică, însoţită de du­reri de stomac, nu era decât faza iniţia­lă a acestei boli care, în cazul lui Cher, a luat proporţii nebănuite.

Citiți pe okmagazine.ro mai mult despre acest subiect