Medici acuzaţi de malpraxis: O femeie din Craiova îndură un calvar după operaţie

O femeie din Craiova a trecut printr-un adevărat coşmar, din cauza incompetenţei medicilor. Ea susţine că i s-a extirpat uterul din cauza unui fibrom, însă, la cîteva zile după operaţie, au apărut alte complicaţii.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 20:39
Medici acuzaţi de malpraxis: O femeie din Craiova îndură un calvar după operaţie

Nu şi-a mai putut controla vezica urinară, iar pentru a-şi rezolva problema a mers la mai mulţi doctori din ţară. Acum vrea să-i facă pe cei vinovaţi să plătească pentru greseala care ar fi putut s-o coste viaţa.

Meda truşcă spune că, probabil din neatentie, sau din nestiinta i s-au întâmplat toate acestea. „Este mult mai grav decat a avea rea credinta. Pana la urma, omul vine la tine, esti chirurg, isi pune toate sperantele in tine, eu una nu m-am gandit ca o sa mi se intample asa ceva dupa o operatie de histerectomie”, s-a plâns femeia.

În urmă cu două luni, ea a ajuns la spitalul Filantropia din Craiova cu hemoragie puternică din cauza unui fibrom, iar medicii i-au extirpat uterul. După câteva zile, a observat că nu-şi mai poate controla vezica. „Am mers la mai multi medici din Craiova care mi-au spus ca este o fistula vezico-vaginală dar dansii nu se pot ocupa, cei de la Fundeni au spus ca nu o pot opera, apoi a mers la Institutul Urologic Cluj”, a continuat femeia.

Operaţia a durat cinci ore, iar pacienta a avut apoi nevoie de alte patru săptămâni de spitalizare. La intoarcerea acasa, a depus plângeri împotriva celor doi medici craioveni.

Mădălina Enăchescu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Filantropia, a declarat că „spitalul a deschis o ancheta in urma sesizarilor primite si va stabili daca este vorba de culpa medicala sau nu”.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a fost depusa o plangere pentru vatamare corporala si neglijenta in serviciu, iar dosarul urmeaza a fi trimis la IPJ Dolj.  Femeia a cerut 3.000 de euro despagubiri. Ea spune însă că nu a făcut plangerile pentru bani, ci pentru ca oamenii să afle de neglijenţa medicilor şi să le evite cabinetele.