Medici anchetaţi după moartea părintelui Ghelasie. Aceştia l-au tratat de Covid, deşi ultimul test a fost negativ

Părintele Ghelasie a murit în noaptea de 15 noiembrie, la spitalul din Târgu Mureş. Inițial, cauza morții a fost considerată Covid-19, însă ultimul test făcut înaintea decesului a fost unul negativ, astfel încât Poliţia anchetează acum medicii pentru a descoperii dacă este vorba de o speţă de malpraxis.

22 nov. 2020, 12:38
Medici anchetaţi după moartea părintelui Ghelasie. Aceştia l-au tratat de Covid, deşi ultimul test a fost negativ

Medici anchetaţi de Poliţie după moartea părintelui Ghelasie. Organele de anchetă investighează această situație și medicii de la Târgu Mureș ar putea fi acuzați de malpraxis, asta pentru că i-au administrat medicamente foarte puternice împotriva Covid-19, deși testul era negativ, anunţă Stiripesurse.

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş (Mureş), ca cel de-al şaselea din cei opt copii ai unei familii cu mare credinţă de Dumnezeu. Părintele Ghelasie a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie de la Sibiu.

Medici anchetaţi în cazul morţii părintelui Ghelasie

Părintele Stareţ Ghelasie Ţepeş a fost hărăzit cu darul de a readuce, duminică de duminică, în faţa credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Sfintele Liturghii ţinute la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinţi mutaţi în sinaxare.

Vreme de patru ani, a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara.

Părintele stareţ Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română.

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

„Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Şi, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăţia sufltească pe care pot s-o aibă şi oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toţi cei din mânăstire se mântuiesc, aşa cum nici toţi din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

Citeşte şi: Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. A fost ucenicul lui Arsenie Boca. În ultima sa predică, i-a îndemnat pe credincioşi să voteze „bine”


loading...
Partenerii noștri