Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. A fost ucenicul lui Arsenie Boca. În ultima sa predică, i-a îndemnat pe credincioşi să voteze „bine”

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. Stareţ al Mânăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, ierarhul în vârstă de 58 de ani a fost ucenicul părintelui Arsenie Boca. Acesta s-a stins din viaţă în noaptea de 15 noiembrie, la spitalul din Târgu Mureş.

15 nov. 2020, 11:51
Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. A fost ucenicul lui Arsenie Boca. În ultima sa predică, i-a îndemnat pe credincioşi să voteze „bine”
Părintele Ghelasie a murit de coronavirus

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus, iar mii de credincioși deplâng moartea unuia dintre cei mai iubiţi duhovnici.

Părintele Stareţ Ghelasie Ţepeş a fost hărăzit cu darul de a readuce, duminică de duminică, în faţa credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Sfintele Liturghii ţinute la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinţi mutaţi în sinaxare.

A pus bazele mănăstirii de la Sighişoara

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş (Mureş), ca cel de-al şaselea din cei opt copii ai unei familii cu mare credinţă de Dumnezeu. Părintele Ghelasie a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie de la Sibiu.

Citeste si Preot grav rănit în incendiul de la spitalul din Piatra-Neamţ

Vreme de patru ani, a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara.

Părintele Ghelasie Țepeș a primit cea mai înaltă distincţie a BOR

Părintele stareţ Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română.

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

Citeste si Preot român revoltat de modul în care a fost prezentat Ştefan cel Mare într-un documentar englez: Nu poate fi comparat cu Boris Johnson

Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Şi, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăţia sufltească pe care pot s-o aibă şi oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toţi cei din mânăstire se mântuiesc, aşa cum nici toţi din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

În ultima sa predică, părintele îndemna credincioşii să se ducă la vot şi să voteze „bine”

În ultima sa predică, pe care a susţinut-o la hramul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, părintele Ghelasie Ţepeş i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la vot şi să-i aleagă pe cei care iubesc pe Dumnezeu.

Dacă sunteţi cuminţi, vă veţi duce la vot şi veţi şti ce să faceţi, că altfel va fi vai de noi. Întrebaţi-vă duhovnicii, preoţii şi întrebaţi-L pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Domnului. Îndemnul meu este: spovediţi-vă, împărtăşiţi-vă cu Sfintele Taine, luaţi anafură şi agheasmă şi veţi vedea că veţi vota bine. Altfel veţi plânge mult. Noi putem trăi cu ei, dar ei nu pot trăi cu noi”, li s-a adresat regretatul preot credincioşilor prezenţi la hram.