Medici din Constanţa, obligaţi să se vaccineze: Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical dacă fac Covid!

Mai multe cadrele medicale dintr-un spital din Constanța vin cu acuzaţii grave. Se pare că angajaţii se plâng de conducerea unității medicale pentru că îi constrânge să se vaccineze.

08 apr. 2021, 09:36
Medici din Constanţa, obligaţi să se vaccineze: Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical dacă fac Covid!

Medici din Constanţa, obligaţi să se vaccineze. Este vorba despre Spitalul Căi Ferate Constanța, spital care se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

Medici din Constanţa, obligaţi să se vaccineze: Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical dacă fac Covid!

Angajaţii se plâng că sunt puși sa semneze un document prin care se obligă să dea spitalului banii pe concediul medical dacă se îmbolnăvesc de COVID-19.

”Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical, dacă acesta se datorează îmbolnăvirii de COVID-19, în condițiile în care am refuzat să mă vaccinez”, se arată în acest document, potrivit Antena 3.

Revoltate, cadrele medicale nu au stat cu mâinile în sân, au luat legătura cu un avocat și încearcă acum să își facă dreptate. Angajații s-au adresat unei case de avocatură, după ce, înainte, au cerut sprijinul sindicatului care îi reprezintă.

Potrivit avocatului acestora, conducerea spitalului încalcă flagrant Codul Muncii, îi discriminează pe angajați și le limitează drepturile.

Pe de altă parte, conducerea susține că formularul ar fi fost gândit de o șefă de secție și că angajații nu ar fi obligați să se vaccineze.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 55.339 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, 164 având reacţii adverse. Potrivit CNCAV, 55.339 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 24.901 persoane au primit prima doză, 30.438 persoane au fost vaccinate cu 2 doze.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 07 aprilie a.c., ora 17.00, 47.814 de persoane s-au vaccinat cu Pfizer, 4.954 cu Moderna şi 2.576 cu AstraZeneca.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.907. Dintre acestea, 1.487 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.878.550 de teste RT-PCR și 672.323 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.730 de teste RT-PCR (17.135 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.595 la cerere) și 11.229 de teste rapide antigenice.

Citeşte şi: Gestul viral al unui gimnast american. Şi-a scos certificatul de vaccinare după o săritură perfectă
 


loading...