MEDICI: Şerban Ionescu NU are neuroborelioză, în România este epidemie de acest diagnostic

Preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe actorul Şerban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat, miercuri, că acesta nu are neuroborelioză şi că în România asistăm la un fenomen îngrijorător al "epidemiei de diagnostic" legat de această boală.
Romania TV
30 mai 2012, 15:49

"Din păcate, în România, mai ales în Bucureşti, asistăm la un fenomen care a devenit îngrijorător, respectiv «epidemia de diagnostic de neuroborelioză». Întrucât subiectul a fost deschis la ultimul congres de neurologie, ne-am interesat şi noi de unde vin astfel de informaţii şi am aflat un lucru îngrozitor şi surprinzător în acelaşi timp, şi anume că există un grup de persoane, dintre care nu toţi sunt medici, care sunt angajaţi în a eticheta oameni cu neuroborelioză, iar dintre persoanele care sunt medici, una în acest caz, niciuna nu este nici neurochirurg, şi nici specialist în boli infecţioase, adică oameni care au competenţa să diagnosticheze o neuroinfecţie", a spus prof. dr. Băjenaru.

Preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu a explicat că nu toţi oamenii cu borelioză au neuroborelioză. "Neuroborelioză ajung să aibă între cinci şi maximum 12% din cei care au fost infestaţi cu borelia", a precizat Băjenaru.

Specialistul a subliniat şi că există criterii de diagnostic, în primul rând clinic, care se asociază cu o serie de teste de laborator făcute în unităţi acreditate conform ghidurilor de diagnostic şi tratament europene. "Ca să revenim la această epidemie a unui grup diagnostic, ca şi clinicieni, nu au nicio competenţă să pună acest diagnostic. De asemenea, testele de laborator folosite sunt neacreditate. În toate testele pe care noi le-am verificat, testele sunt negative şi, chiar dacă ar fi fost pozitive, într-un laborator acreditat testele nu pun diagnostic. Se ştie că, în populaţia normală, între 12 şi 20% din aceasta poate exista serologie pozitivă, de aceea toate datele trebuie coroborate cu tabloul clinic. Nu are niciun fel de susţinere toată această isterie făcută de acest grup de indivizi", a mai spus prof. dr. Băjenaru.

Potrivit lui Băjenaru, este "dramatic şi inacceptabil ceea ce se întâmplă la nivel social, adică un grup de indivizi fără niciun fel de competenţă, unii şi fără activitate medicală, să pună un astfel de diagnostic şi, mai ales, să trateze".

"Şi chiar dacă un pacient cu scleroză multiplă ar fi muşcat de o căpuşă infectată şi ar face borelioză, acesta ar putea-o trata cu antibiotice obişnuite. Pacientul cu scleroză multiplă care a făcut borelioză vindecă borelioaza cu antibiotic, dar nu scleroza multiplă. Cazul particular al lui Şerban Ionescu este clar acesta nu are neuroborelioză, din păcate această isterie a fost cultivată de nişte oameni care nu sunt autorizaţi şi nu au cunoştinţe în domeniu. La Fundeni, cel care face diagnosticul este un biolog", a conchis preşedintele comisie medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu.

Ovidiu Băjenaru a mai spus că, în cazul sclerozei multiple, această isterie este şi mai tragică. "Numai în Bucureşti există cinci sau şase bolnavi cu scleroză multiplă cu diagnostic cert, incluşi în program, şi care au cerut să iasă din program întrucât ei au neurobolerioză. S-au dus şi şi-au făcut o serie de teste suplimentare, după care au constatat că nu au această boală şi au cerut să redevină în program, dar din păcate locul fusese ocupat de alţi bolnavi care erau pe listele de aşteptare", a declarat medicul.

Şerban Ionescu a fost transportat, miercuri, cu un avion privat, la o clinică din Germania, actorul fiind însoţit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD, a declarat pentru Mediafax medicul Bogdan Opriţa.

Actorul a fost diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a purtat discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. "Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice", a spus Vasile Cepoi.

„Din păcate, în România, mai ales în Bucureşti, asistăm la un fenomen care a devenit îngrijorător, respectiv «epidemia de diagnostic de neuroborelioză». Întrucât subiectul a fost deschis la ultimul congres de neurologie, ne-am interesat şi noi de unde vin astfel de informaţii şi am aflat un lucru îngrozitor şi surprinzător în acelaşi timp, şi anume că există un grup de persoane, dintre care nu toţi sunt medici, care sunt angajaţi în a eticheta oameni cu neuroborelioză, iar dintre persoanele care sunt medici, una în acest caz, niciuna nu este nici neurochirurg, şi nici specialist în boli infecţioase, adică oameni care au competenţa să diagnosticheze o neuroinfecţie”, a spus prof. dr. Băjenaru.

Preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu a explicat că nu toţi oamenii cu borelioză au neuroborelioză. „Neuroborelioză ajung să aibă între cinci şi maximum 12% din cei care au fost infestaţi cu borelia”, a precizat Băjenaru.

Specialistul a subliniat şi că există criterii de diagnostic, în primul rând clinic, care se asociază cu o serie de teste de laborator făcute în unităţi acreditate conform ghidurilor de diagnostic şi tratament europene. „Ca să revenim la această epidemie a unui grup diagnostic, ca şi clinicieni, nu au nicio competenţă să pună acest diagnostic. De asemenea, testele de laborator folosite sunt neacreditate. În toate testele pe care noi le-am verificat, testele sunt negative şi, chiar dacă ar fi fost pozitive, într-un laborator acreditat testele nu pun diagnostic. Se ştie că, în populaţia normală, între 12 şi 20% din aceasta poate exista serologie pozitivă, de aceea toate datele trebuie coroborate cu tabloul clinic. Nu are niciun fel de susţinere toată această isterie făcută de acest grup de indivizi„, a mai spus prof. dr. Băjenaru.

Potrivit lui Băjenaru, este „dramatic şi inacceptabil ceea ce se întâmplă la nivel social, adică un grup de indivizi fără niciun fel de competenţă, unii şi fără activitate medicală, să pună un astfel de diagnostic şi, mai ales, să trateze”.

„Şi chiar dacă un pacient cu scleroză multiplă ar fi muşcat de o căpuşă infectată şi ar face borelioză, acesta ar putea-o trata cu antibiotice obişnuite. Pacientul cu scleroză multiplă care a făcut borelioză vindecă borelioaza cu antibiotic, dar nu scleroza multiplă. Cazul particular al lui Şerban Ionescu este clar acesta nu are neuroborelioză, din păcate această isterie a fost cultivată de nişte oameni care nu sunt autorizaţi şi nu au cunoştinţe în domeniu. La Fundeni, cel care face diagnosticul este un biolog”, a conchis preşedintele comisie medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu.

Ovidiu Băjenaru a mai spus că, în cazul sclerozei multiple, această isterie este şi mai tragică. „Numai în Bucureşti există cinci sau şase bolnavi cu scleroză multiplă cu diagnostic cert, incluşi în program, şi care au cerut să iasă din program întrucât ei au neurobolerioză. S-au dus şi şi-au făcut o serie de teste suplimentare, după care au constatat că nu au această boală şi au cerut să redevină în program, dar din păcate locul fusese ocupat de alţi bolnavi care erau pe listele de aşteptare”, a declarat medicul.

Şerban Ionescu a fost transportat, miercuri, cu un avion privat, la o clinică din Germania, actorul fiind însoţit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD, a declarat pentru Mediafax medicul Bogdan Opriţa.

Actorul a fost diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a purtat discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. „Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice”, a spus Vasile Cepoi.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cum arată, de fapt, buletinul de vot la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Află totul despre votare
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
O nouă nebunie pe TikTok. Ferește-ți copiii de așa ceva!
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-au tăiat banii. Ordin revoltător venit în România de la Primărie: Pedeapsă colectivă!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Topul celor mai sigure țări în cazul unui conflict global. Unde să ne refugiem în cazul celui de-al Treilea Război Mondial
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile