Medici şi administratori de firmă, reţinuţi pentru muşamalizarea morţii unui muncitor

Mai mulţi medici şi administratori de firmă au fost reţinuţi pentru că au muşamalizat moartea unui muncitor. Opt persoane au încercat să ascundă, timp de un an de zile, condiţiile în care bărbatul a căzut de pe o schelă metalică, de la cinci metri înălţime, în timp ce lucra la reabilitarea faţadei unui liceu, informează România TV.

15 oct. 2015, 09:50
Medici şi administratori de firmă, reţinuţi pentru muşamalizarea morţii unui muncitor

Poliţiştii au reuşit să îi prindă pe cei responsabili prin prisma faptului că s-au falsificat înscrisuri şi s-au influenţat declaraţiile unor martori. Aşa se face că abia miercuri au reuşit anchetatorii să reţină opt persoane în acest caz, deşi accidentul de muncă s-a produs în vara anului trecut.

Muncitorul în vârstă de 32 de ani a căzut de pe o schelă metalică de la o înălţime de aproximativ cinci metri, în timp ce lucra la reabilitarea faţadei unui liceu din Sectorul 4 al Capitalei.

În tot acest timp, cei consideraţi responsabili au încercat însă să influenţeze cursul anchetei şi au ascuns date importante de anchetatori. Aceştia au descoperit în cele din urmă că de fapt nu se respectaseră normele de securitate în muncă.

Citeşte şi Un muncitor A CĂZUT de pe SCHELĂ la Paşcani. A ajuns la URGENŢE în STARE GRAVĂ