Medicii avertizează: 30% dintre pacienţii vindecaţi de Covid ar putea avea probleme cronice: "Afecţiuni la plămâni, inimă şi creier"

Publicat: Joi, 28 Mai 2020 13:40 // Actualizat: Joi, 28 Mai 2020 13:40 // Sursa: romaniatv.net

Societatea Italiană de Pneumologie anunță că o proporție semnificativă a pacienţilor vindecaţi de coronavirus riscă să rămână cu probleme respiratorii cronice, scrie La Repubblica.

Timp de cel puțin șase luni, persoanele infectate cu COVID-19 vor avea respirație anevoioasă, rezistență slabă la eforturi și, în unele cazuri, nevoia de oxigen chiar și după externarea din spital. Probleme respiratorii care devin cronice pentru 30% dintre pacienții care credeau că au ieșit din tunelul coronavirusului pentru totdeauna.

SUA a depăşit pragul de 100.000 de victime ale COVID 19 şi înregistrează 30% din cazurile la nivel mondial. Reacţia lui Trump

Medicii pneumologi italieni au comparat datele colectate în Italia cu cele ale medicilor chinezi asupra pacienților afectați de coronavirusul care a răspândit virusul SARS în 2003. Din comparație, rezultă că un adult deja afectat de pneumonia cauzată de virus poate avea nevoie de 6-12 luni pentru a-și recupera complet problemele respiratorii. Și, în aproape un caz din trei ar putea exista schimbări permanente ale funcției respiratorii, cu semne răspândite de fibroză pulmonară.

Practic, plămânul devine rigid, cu simptome precum respirație anevoioasă și oboseală, destinate să devină permanente.

Și tinerii vor avea probleme în viitor. „Problemele respiratorii și fibroza pulmonară au apărut și în rândul tinerilor, cu procente cuprinse între 30% și 75% din cazuri”, dezvăluie profesorul Angelo Corsico, director de pneumologie la Fundația Policlinicii San Matteo din Pavia.

„La mulți supraviețuitori, chiar și tineri, părțile țesutului organului au fost înlocuite cu țesut cicatricial care nu mai este funcțional”, subliniază profesorul, referindu-se mai ales la tinerii care cred că COVID-19 este floare la ureche.

Daunele permanente nu se rezumă numai la plămâni, deoarece inflamațiile violente generate de virus ajung să compromită și alte organe, cum ar fi rinichii, inima și creierul, precum și sistemul de circulație sanguină.„Riscurile de complicații sunt multe. Aici la noi am avut persoane externate și, apoi, care s-au întors la spital cu embolii, flebite și vasculite”, explică Maurizio Viecca, medic primar de cardiologie la Spitalul Sacco din Milano.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 Italia Societatea Italiană de Pneumologie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H