Medicii avertizează. Suplimentele care pot duce la boli de inimă şi infarct: Trebuie luate doar la recomandarea specialiştilor!

Factorii majori responsabili de infarct sunt alimentaţia, lipsa mişcării şi fumatul. Specialiştii spun că există şi cauze mai puţin obişnuite precum: relaţiile afective tensionate, problemele gingiilor sau depresia, cu un impact semnificativ asupra sănătăţii cordului.

15 iun. 2021, 09:50
Medicii avertizează. Suplimentele care pot duce la boli de inimă şi infarct: Trebuie luate doar la recomandarea specialiştilor!

Medicii avertizează. Un studiu recent al revistei ,,Heart”, făcut pe 23.000 de persoane, a demonstrat că cei care apelează la suplimente de calciu sunt mai expuşi riscului de a face un atac de cord.

Medicii avertizează. Suplimentele care pot duce la boli de inimă şi infarct: Trebuie luate doar la recomandarea specialiştilor!

Calciul este implicat în întărirea şi îngustarea vaselor de sânge, adică în apariţia aterosclerozei. Din motive care rămân neclare, atunci când nivelul de calciu creşte brusc, acest mineral pare să ajungă în depozitele de pe pereţii arterelor, proces

Din motive care rămân neclare, atunci când nivelul de calciu creşte brusc, acest mineral pare să ajungă în depozitele de pe pereţii arterelor, proces care contribuie la apariţia infarctului miocardic. ,,Trebuie avut în vedere că suplimentele de calciu autoadministrate (fără recomandarea unui medic) şi fără coadministrare de vitamina D pot creşte riscul de afecţiuni cardiovasculare şi de infarct miocardic.

Citeşte şi: Caz incredibil! O adolescentă de 17 ani a aflat că e însărcinată chiar în ziua în care a născut. Toate testele de sarcină ieșiseră negative, iar medicii îi spuseseră că avea probleme cu spatele. Anunţul făcut de autorităţi
Dacă sunteţi diagnosticat cu gripă sau alte infecţii ale tractului respirator, aveţi un risc de cinci ori mai mare de a face un atac de cord. Motivul: infecţiile pot determina o reacţie inflamatorie care poate declanşa infarctul sau un accident vascular cerebral. “În timpul şi la 10 zile de la o infecţie respiratorie acută, există un risc considerabil de a dezvolta un infarct miocardic, din cauza sindromului inflamator, al febrei şi al deshidratării, factori care pot favoriza apariţia cheagurilor de sânge”, a spus medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă.

Datele unui studiu elaborat de National Heart Foundation subliniază că depresia provoacă la fel de multe boli de inimă ca şi fumatul, un nivel ridicat al colesterolului sau hipertensiunea. Explicaţia: depresia poate afecta funcţiile inimii prin influenţa directă asupra sistemului nervos şi cardiovascular, prin creşterea inflamaţiei vaselor de sânge.

Citeşte şi: Andrei Baciu, precizări de ultimă oră despre maratonul vaccinării şi despre vaccinarea la medicii de familie: „Avem posibilitatea logistică, există doze suficiente, vom creşte ritmul vaccinării”