Medicii de la ATI, strigăt disperat din spitale: Suntem într-un punct înalt al pandemiei. Am ajuns la epuizare!

Din păcate, în România, criza sanitară stabileşte record după record. Coronavirusul este cel mai negru coşmar al medicilor care se luptă neîncetat de aproape un an de zile să salveze vieţile românilor. Cadrele medicale au obosit şi cer autorităţilor române să vine cu nouă forţă de muncă şi să aducă întăriri în acest domeniu.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 06:13
Medicii de la ATI, strigăt disperat din spitale: Suntem într-un punct înalt al pandemiei. Am ajuns la epuizare!

„Suntem la un punct înalt al epidemiei, sunt cazuri din ce în ce mai multe, încercăm să gestionăm cât mai bine situația. Suntem la capacitate maximă, lucrăm pe toate fronturile, dar nu trebuie să uităm de personal, care de 7 luni lucrează în acest mod.

Numărul spitalelor COVID a crescut în România odată cu explozia de îmbolnăviri. Sunt peste 200 de unități sanitare acum, care tratează doar bolnavi de coronavirus. Cele mai multe cazuri și cele mai grave ajung la spitalele de boli infecțioase. Unul dintre ele este cel din Iași. Am însoțit-o pe Carmen Dorobăț, managerul Institutului, la vizita pe care medicii o fac zilnic, pentru a vedea cum se simt pacienții.”, a spus unul dintre medicii ATI, pentru Digi 24.

Unul dintre medici povesteşte cum la începutul pandemiei nimeni nu lua în serios această boală, iar prietenii săi susţineau sus şi tare că nu cunosc niciun caz concret care să fi dobândit virusul ucigaş.

„Am prieteni care în martie îmi puneau tot felul de întrebări, erau îngrijorați, când aveau un semn de răceală credeau că au această boală și care acum spun: băi, eu nu știu pe nimeni care să aibă, unde e coronavirusul? Le-am spus: veniți la noi la spital să vedeți. Unii nu înțeleg severitatea și, pe măsură ce trece timpul și ei nu sunt afectați, încep să nu creadă, dar această boală este o boală foarte parșivă, nu știi efectiv la ce să te aștepți.”, a spus acesta.

De asemenea, cadrele medicale fac un apel la autorităţi. Timp de atâtea luni, în spitale s-a muncit non-stop, iar cea mai grea perioadă a sosit acum. La aproape un an de când pandemia şi-a făcut loc în vieţile nostre, medicii doresc suport şi întăriri pentru a putea face faţă situaţiei.

„Avem nevoie de întăriri, categoric. Am reușit să gestionăm cu bine până acum. Suntem optimiști, cu speranță, dar totodată și noi afectați având personal pozitiv, infirmiere, asistenți, doctori care s-au infectat și care au trebuie tratați și personal care să-i înlocuiască Numărul orelor a crescut, stresul și din păcate am ajuns la epuizare.”, mărturisesc aceştia.

Citeşte şi: Sute de medici care au terminat rezidenţiatul vor fi angajaţi fără concurs pentru a trata bolnavii COVID. Proiectul Guvernului