Medicii din Londra critică ventilatoarele aduse din China: „Pot ucide pacienţii cu Covid-19”

Medicii britanici au avertizat că cele 250 de "ventilatoare" achiziţionate de Regatul Unit din China pot "răni sau chiar omorî pacienţii" în cazul în care sunt folosite în spitale. 

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 09:12
Medicii din Londra critică ventilatoarele aduse din China: „Pot ucide pacienţii cu Covid-19”

Potrivit medicilor, aparatele medicale de respiraţie artificială prezintă probleme în alimentarea cu oxigen, nu pot fi curăţate corespunzător, au un „design nefamiliar” şi un manual de utilizare neclar şi au fost fabricate pentru a fi folosite pe ambulanţe, ci nu în spital, scrie postul american NBC News.

Problemele semnalate în Marea Britanie nu sunt un caz izolat, ci sunt un exemplu al dificultăţilor aprovizionării cu material sanitar în întreaga lume, afectată de Covid-19.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unei paciente cu COVID-19: „Am aflat că voi fi mamă, o doctoriţă mi-a zis să renunţ la sarcină”

Numeroase guverne depun eforturi, din martie, să achiziţioneze echipament medical, mare parte din China, iar o mare parte din acest material este vital în lupta împotriva pandemieie, însă unele echipamente sunt defectuoase sau nepotrivite.

Guvernul lui Boris Johnson este dur criticat din cauza modului în care a gestionat epidemia.

Guvernul conservator este acuzat, în contextul în care bilanţul morţilor din cauza Covid-19 a crescut la 26.711 morţi de la începutul epidemiei, de faptul că a eşuat în furinizarea de echipamente de protecţie personalului din domeniul sănătăţii şi în testare.