Cauza morţii lui Ilie Balaci. Medicii legişti au finalizat autopsia

Momente emoţionante la Biserica Sf. Ilie din Craiova unde a fost depus sicriul cu trupul lui Ilie Balaci. Fotbalistul a fost luat de la morgă de familie. Între timp, medicii legişti pregătesc raportul necropsiei. Potrivit unor surse citate de România TV, Ilie Balaci a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii şi a unui infarct miocardic. Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă în acest caz, iar ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea unei verificări la Serviciul de Ambulanţă Dolj. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2018, 10:58
Cauza morţii lui Ilie Balaci. Medicii legişti au finalizat autopsia

Trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus luni la Biserica Sf. Ilie, unde va rămâne până la ora 17.00, când va fi mutat la Stadionul Ion Oblemenco. La ora 17.30 trupul va fi depus la stadion, iar o jumătate de oră mai târziu va avea loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu.

Boala secretă de care suferea Ilie Balaci. Se controla periodic la o clinică din Bucureşti

Marţi, începând cu ora 9.00, trupul fostului fotbalist va fi depus pe terenul stadionului Ion Oblemenco, iar de la 11.30 un sobor de preoţi de la de la Mitropolia Olteniei va efectua pe teren o slujbă in memoriam.

La ora 12.15 este programată plecarea spre Biserica Sfântul Ilie, iar de la ora 13.00 aici va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

De la ora 14.00 are loc plecarea cortegiului spre Cimitirul Sineasca.

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia – Strada George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani.

Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă cu privire la decesul fostului fotbalist Ilie Balaci, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, care a precizat că a trimis la Ambulanţa Craiova o echipă de specialişti.

„Pentru că familia celebrului fotbalist a ridicat suspiciuni referitoare la modul în care a fost gestionat cazul lui Ilie Balaci de către Ambulanţa Dolj, am decis constituirea unei comisii împreună cu departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi împreună cu domnul Arafat. Am constituit o echipă care va merge să verifice ceea ce s-a întâmplat în cazul morţii celebrului fotbalist. (…) este de datoria noastră să verificăm orice fel de suspiciune”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică la România TV

Concluziile anchetei vor fi cunoscute în maximum două zile.