Medicii rămân fără stimulentul de risc de 2.500 de lei. Acordarea bonificaţiei pe parcursul stării de alertă, neconstituţională

Curtea Constituţională a decis că acordarea stimulentului de risc de 2.500 de lei pe care cadrele medicale l-au primit în starea de urgenţă este neconstituţională în starea de alertă. Acordarea acestui stimulent a fost anulată de Curtea Constituțională, la solicitarea Guvernului României. 

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 17:31
Medicii rămân fără stimulentul de risc de 2.500 de lei. Acordarea bonificaţiei pe parcursul stării de alertă, neconstituţională

Acordarea stimulentului de 2500 de lei și pentru perioada stării de alertă anulată de Curtea Constituțională, la solicitarea Guvernului României! Așteptăm motivarea pentru detalii!

Până atunci, ne întrebăm ce surprize îi mai așteaptă pe EROII ÎN HALATE ALBE și atragem atenția tuturor factorilor de decizie din această țară că paharul promisiunilor neonorate s-a umplut!„, a anunţat Federaţia Sanitas pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „În maximum două săptămâni se va vedea impactul pe care l-a avut deschiderea şcolilor”

Iată decizia Curţii Constituţionale: 

A. În ziua de 24 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, a pronunțat următoarele decizii de admitere:

Cu unanimitate de voturi,

1. A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.64/2020 privind modificarea și completarea art.8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență;

Reamintim că, începând cu luna aprilie, medicii, asistenții medicali, personalul de pe ambulanțe, paramedicii, personalul auxiliar, implicaţi în mod direct în tratarea cazurilor de infectare cu coronavirus, au beneficiat de un stimulent de risc în valoare de 2.500 lei brut. Suma netă a fost de 2.250 lei pe lună.