Medicii recomandă utilizarea cu moderaţie a pastilelor efervescente

Din cauza conținutului în sare, consumul regulat de pastile efervescente crește riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele împotriva durerilor trebuie evitate, însă este bine să fie luate cu moderație, scrie passionsante.be.

06 mart. 2014, 19:37
Medicii recomandă utilizarea cu moderaţie a pastilelor efervescente

Medicamentele respective conțin cantități destul de mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburări potențial serioase, ținând seama că aporturile de sare se adaugă la cele adesea prea mari din alimentație, scrie Agerpres.

Specialiști britanici de la University College din Londra au demonstrat acest lucru analizând date privitoare la câteva zeci de mii de adulți englezi, afectați sau nu de o boală sau un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC). Rezultatul pune în evidență o relație între aporturile de sodiu conținute în medicamentele efervescente și riscul de accident cardiac și cerebro-vascular. Acest pericol este mai pronunțat când oamenii au tulburări diagnosticate (angină pectorală, hipertensiune, diabet) sau prezintă factori de risc (tabagism).

Specialiștii britanici recomandă consumul acestor medicamente în varianta fără sodiu. O pastilă efervescentă luată din când în când nu prezintă niciun pericol, însă oamenii care iau regulat trebuie să se gândească mai bine înainte să o facă, încheie passionsante.be.