Medicii rezidenţi angajaţi în timpul crizei COVID vor putea ocupa posturile fără concurs. Care sunt condiţiile

Guvernul vrea ca medicii rezidenţi, care au fost angajaţi pe perioadă determinată în timpul crizei generate de pandemia de coronavirus, să poată ocupa posturile fără concurs. Facilitatea este valabilă doar în unităţile medicale în care există posturi vacante şi pentru anumite specializări, la mare căutare pentru a gestiona numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19.
Romania TV
23 oct. 2020, 11:32
Medicii rezidenţi angajaţi în timpul crizei COVID vor putea ocupa posturile fără concurs. Care sunt condiţiile

Şeful cancelariei premierului a anunţat, vineri, că Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii au propus o ordonanţă de urgenţă ce vizează angajarea medicilor rezidenţi care urmează să finalizeze examenul de rezidenţiat. Ionel Dancă a explicat că principalele specializări foarte solicitate în timpul epidemiei de COVID-19 sunt medicina de urgenţă, terapia intensivă, epidemiologia, bolile infecţioase şi radiologia.

„Se creează cadrul prin această OUG pentru angajarea acestor medici rezidenţi cu contracte pe perioadă determinată pe şase luni. Avantajul pe care îl au aceşti tineri medici este că vor putea fi detaşaţi în diverse unităţi spitaliceşti unde există nevoie de aceşti specialişti.

Unde există posturi vacante, după expirarea perioadei de şase luni, vor putea ocupa posturile vacante fără concurs”, a declarat şeful cancelariei premierului Ludovic Orban.

Ionel Dancă a mai precizat că „sunt avute în vedere un număr de aproximativ 200 de medici care ar urma să finalizeze examenul de rezidenţiat pentru specializările menţionate şi care ar putea să fie incluşi în cadrul acestui program de păstrare a medicilor rezidenţi, a tinerilor medici în sistemul sanitar”.

De asemenea, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care cadrele medicale angajate de perioadă determinată în timpul stării de urgenţă şi a celei de alertă să poate beneficia de prelungirea contractelor.

Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu peste 500 de milioane de lei. Bani pentru testele PCR şi cumpărarea de Remdesivir

Tot astăzi, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 570 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, adică 400.000 de lei, va fi folosit pentru desfăşurarea activităţilor din programele naţionale de sănătate, printre care şi testarea suspecţilor şi bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus prin metoda Real Time PCR, şi continuarea vaccinării antigripale.

Ministerul Sănătăţii cumpără medicamentul Remdesivir folosit în tratarea bolnavilor de COVID-19

Mai mult, suma de 65.000 mii lei va fi utilizată de către Ministerul Sănătăţii pentru achizitionarea medicamentului Veklury (Remdesivir) necesar pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID.

Medicamentul Veklury (Remdesivir) a fost autorizat la nivel mondial şi la nivelul Comisiei Europene ca tratament specific pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„În scopul asigurării accesului egal la acest medicament al tuturor pacienţlor la nivel european, la nivelul Comisiei Europene a fost realizată o procedură de achiziţie comună, în numele şi pentru Statele Membre, aceasta urmând a fi finalizată în perioada imediat următoare. Ţinând cont de faptul că, la nivelul UE a fost adoptată strategia de achiziţie centralizată, prin intermediul Comisiei Europene, iar Statele Membre pot încheia contracte subsecvente în baza Acordului Cadru încheiat între Comisie şi producător, Ministerul Sănătaţii din România trebuie să asigure cadrul legal necesar în vederea posibilităţii achiziţionării medicamentelor necesare în perioada octombrie – decembrie 2020”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Lovitură totală pentru Pepco. Ce se întâmplă cu magazinul adorat de sute de mii de români. Oamenii stăteau la coadă pentru produse, dar gigantul care deține Zara, Stradivarius sau Bershka i-a întors din drum
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit cel mai iubit actor și prezentator: A plecat ca un adevărat gentleman
Playtech.ro
Cât va costa un apartament de 130.000 € după majorarea TVA din 1 august. Calculul care îi descurajează pe cumpărători
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Pensionarii, îngenuncheați de măsurile de austeritate. Analist: „Statul ar fi trebuit să fie primul afectat”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Renovare fără bătăi de cap. Cum cureți varul de pe ramele geamurilor termopan
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
Dublă tragedie la Iași! Mamă și fiu, morți după ce au consumat acest aliment
Playsport.ro
Băiat de 8 ani, găsit trăind printre câini. Nu știe să vorbească, comunică doar prin lătrat și...
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Trebuie să transmită asociației de proprietari
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Cum sunt oamenii născuți în Iulie. Ce calități și defecte au
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Financial Times: Unirea dintre „urs” și „dragon” sperie Occidentul. Cum îl poate folosi Xi pe Putin