Medicii români au ajuns la capătul puterilor: Știți cum stau viii cu oxigen cu morții? Decizia lui Arafat, incompetență sau comandă!”

Sistemul medical e la un pas de colaps după ce tot mai mulți români se infectează cu noul coronavirus. Medicii sunt extrem de revoltați și reproșează autorităților că nu au făcut nimic.

21 oct. 2021, 09:04
Medicii români au ajuns la capătul puterilor: Știți cum stau viii cu oxigen cu morții? Decizia lui Arafat, incompetență sau comandă!”

Medicii români au ajuns la capătul puterilor. Doctorul Cristian Băicuş, şef secţie la Spitalul Colentina, susţine că de vină pentru situaţia actuală este şi Raed Arafat.

Medicii români au ajuns la capătul puterilor: Știți cum stau viii cu oxigen cu morții? Decizia lui Arafat, incompetență sau comandă!”

„Scopul guvernanţilor şi al Conducătorului acţiunii este ca aceşti pacienţi să nu mai moară la vedere”, spune el.

Raluca Mihaela Bercea, medic de ATI la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, i-a bătut obrazul lui Iohannis, chiar pe pagina lui de Facebook, declaraţiile din vară prin care acesta susţinea că pandemia a fost învinsă.

„Domnule preşedinte, ştiţi cum arată un izolator COVID în UPU? Cum stau viii cu oxigen cu morţii pe lângă ei, cum personalul este epuizat şi neputincios, cum nu zăreşti decât răzleţ câte un pacient vaccinat, cum locurile în spitale s-au sfârşit de mult în aceste condiţii? Astăzi am coborât, ca în fiecare zi, în UPU şi nu am mai avut cum ajuta pe nimeni, 91 de pacienţi pe băncuţe, paturi, peste tot, ale căror gemete de suferinţă nu pot fi uitate uşor de noi, cei care lucrăm cu pacienţii cu COVID din martie 2020.

Nu îmi sună în minte, adaugă medicul de ATI, decât mesajul d-voastră şi al fostului prim-ministru din vară în care ne anunţaţi cum pandemia a fost învinsă, în timp de alte ţări din Europa se luptau cu noul val… şi ce urmează, adică noul val, este ceva mult mai înfricoşător privind către noua tulpina din Anglia. Sunt convinsă că specialiştii pe care îi consultaţi vă vor informa”, a scris medicul prahovean.

Cristian Băicuş spune că de vină pentru situația dificilă în care e pusă România e Raed Arafat, „comandantul acţiunii, care a votat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă împotriva carantinării recomandate de specialiştii de la „Balş“ şi INSP”.

„Se vede însă că scopul guvernanţilor şi al Conducătorului acţiunii este, după cum am spus şi în valurile trecute, ca aceşti pacienţi să nu mai moară LA VEDERE – în UPU, unde a dat Dumnezeu şi s-a hotărât şi presa să se ducă, sau acasă, ci ascunşi, în paturi de spital din zonele roşii, unde nu mor pentru că sunt ucişi de doctori, ci pentru că se epuizează toate resursele terapeutice. COVID-19 cu insuficienţă respiratorie este o boală foarte gravă, unde mor şi majoritatea celor care sunt intubaţi, d-apoi cei care ar avea nevoie, dar nu au unde! Iar aceşti nenorociţi, în loc să oprească infectările prin măsuri epidemiologice, singurul lucru pe care găsesc să-l facă este să ascundă decesele în spitale!! Nu au făcut nimic toata vara, spunându-li-se că vine valul 4, dar măcar acum să înceapă să facă ceva”, atrage atenţia acesta. Dr. Raed Arafat nu a putut fi contactat pentru a răspunde acestor acuzaţii.

Nu sunt specialist în epidemiologie şi nu ştiu dacă ar trebui instituită carantina la nivel local sau general. Eu doar tratez pacienţii care vin grămezi la spital. Şi tot vin şi tot vin. Cred că ar trebui instituită carantina cam în toată ţara, mai puţin în locurile unde nu sunt mulţi bolnavi, nu ştiu care sunt acelea. Dar ştiu că în Bucureşti e plin, în jurul Bucureştiului e plin, în oraşele mari e plin. Şi cred că acum e cam târziu pentru certificatul verde. Trebuie făcut însă ceva pentru ca lumea să nu mai umble peste tot, să nu se mai întâlnească atât”, a subliniat prof.dr. Băicuş.

Citește și: Tuburi „de sudură” pentru asigurarea oxigenului la Spitalul din Botoşani FOTO şi VIDEO