Medicii români, tot mai căutăţi în Occident VIDEO

Medicii români sunt tot mai tentaţi să plece în străinătate. Salariile în afară sunt de câteva ori mai mari şi ţările care recrutează doctori români sunt din ce în ce mai multe.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 08:51
Medicii români, tot mai căutăţi în Occident VIDEO

Cei mai căutaţi sunt anesteziştii, specialiştii pe medicina internă, dar şi medicii de familie. Medicii au ocazia să aplice la un târg specializat de locuri de muncă în străinătate pentru medici.

Medicii tineri se pot interesa de locuri de muncă la MedPharm Careers, un târg specializat în locuri de muncă oferite medicilor şi care se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară: Bucureşti, Oradea, Braşov, Cluj, Sibiu şi Timişoara.

Iulian Ţilipa are 25 de ani şi este proaspăt absolvent de medicină. El îşi doreşte să profeseze ca medic ginecolog în Germania unde a aflat că ar putea câştiga câteva mii de euro. „Sunt salarii mult mai atractive, condiţiile de recrutare sunt mult mai bune şi mai lejere faţă de alte ţări”, spune absolventul.

Ofertele de muncă pe care angajatorii străini le fac medicilor din ţara noastră sunt greu de refuzat. „Oferim posturi pentru medici rezidenţi în Germania şi pentru medici specialişti în Germania, Franţa, ţările scandinave, Orientul Mijlociu şi Elveţia, unde avem cea mai interesantă ofertă pentru medici de familie la un salariu de peste 1.000 de euro. Ajutăm la rezolvarea formalităţilor de obţinere a drepturilor de liberă practică în ţară în care vor lucra”, a declarat Vlad Sarca, consultant resurse umane.

„În România este un pic mai greu pe moment. Salariul nu-i aşa sus şi social eu văd că în străinătate medicul are altă valoare de cum este aici în România”, spune medicul Rolland Rosniatowski. Medicii şi asistenţii medicali din România sunt tot mai atraşi de salariile şi condiţiile bune din străinătate. Aşa se face că ţări precum Marea Britanie, Franţa sau Germania recrutează anual zeci de medici din ţara noastră.

Medicii care doresc să plece în străinătate şi încă nu au apucat sa-şi depună CV-ul, mai au timp până pe 10 octombrie.