Medicii trag un semnal de alarmă. Zeci de mii de români fac atac cerebral din cauza stresului VIDEO

Stresul şi alimentaţia în exces ne distrug sănătatea. Semnalul de alarmă a fost tras de mai mulţi specialişti care au participat la Şcoala internaţională de vară de Neurologie, de la Eforie Nord. Grav este că tot mai mulţi tineri ajung în spital cu accidente vasculare cerebrale.

RomaniaTV.net
07 iul. 2015, 16:02
Medicii trag un semnal de alarmă. Zeci de mii de români fac atac cerebral din cauza stresului VIDEO

Anual, aproximativ 65.000 de români cad victime accidentului vascular cerebral, iar o treime dintre aceştia au sub 64 de ani. Totul se întâmplă din cauza stresului cotidian şi a alimentaţiei, spun medicii. Aceştia spun că postul ne poate ajuta. Cu toate acestea, puţini sunt cei care-l ţin.

La noi, această creştere a patologiei vasculare este şi probabil efectul unui mediu care este într-o continuă schimbare, care generează o cantitate de stres mult mai mare, de asemenea dificultăţile economice„, explică Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii Române de Neurologie.

Citeşte şi Tragedie în familia unui politician: Fiica lui a murit din cauza unui accident vascular

Specialiştii susţin că nici lăudatele celule stem nu reprezintă soluţia pentru regenerarea celor bolnave. „Datele sunt contradictorii. Multe dintre controale sunt negative, adică nu confirmă hiperentuziasmul iniţial. Trebuie găsită o soluţie pe lângă celule stem să fie folosite şi alte tipuri de celule„, este de părere Laurenţiu Popescu, directorul Institutului Victor Babeş.

În ţara noastră aceste afecţiuni patologice ucid de patru ori mai mulţi oameni decât în alte state europene.