Medicul „7 şpăgi în 2 minute” s-a ales cu sechestru pe bunuri de 1 milion de euro

Poliţiştii Direcţiei de Investigarea Fraudelor–I.G.P.R. şi procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au investigat sute de cazuri de luare de mită, în care sunt implicaţi trei medici din județul Caraș Severin. Suspecţii sunt trimiși în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi averile lor sunt sub sechestru.

06 iun. 2014, 08:42
Medicul „7 şpăgi în 2 minute” s-a ales cu sechestru pe bunuri de 1 milion de euro

Cei trei sunt acuzați de comiterea a peste 300 de infracţiuni de luare de mită, scrie evz.ro. În urma anchetei, a fost instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de aproximativ 1.000.000 de euro.

Poliția Română transmite că, din probatoriul administrat în cauză au rezultat indicii că cei în cauză s-ar fi folosit de calitatea de medic pe care o aveau, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la diverşi pacienţi pentru a le obţine sau prelungi decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate a acestora.

În urma percheziţiilor efectuate, pe 13 martie, la locuinţele şi cabinetele celor în cauză, au fost identificate şi ridicate, în vederea indisponibilizării 109.605 euro, 56.369 de lei, 4.120 de USD şi 480 de lire sterline.

Totodată, în cauză a fost instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de aproximativ 1.000.000 de euro.