Medicul Adrian Marinescu, anunţ îngrijorător pentru sezonul rece: Cifrele COVID nu au cum să arate bine, cel puțin în viitorul apropiat

Cifrele în ceea ce priveşte raportarea COVID bat record după record în România. Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a vorbit despre al doilea val al pandemie şi a declarat că „experiența din ultimele luni ne pune în situația să nu mai vorbim de cifre concret, pentru că sunt mai mulți factori care pot influența.”

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 15:54
Medicul Adrian Marinescu, anunţ îngrijorător pentru sezonul rece: Cifrele COVID nu au cum să arate bine, cel puțin în viitorul apropiat

„E clar că în România acest al doilea val e cumva atipic față de restul pentru că nu am avut un val 1 care să se încheie, o perioadă de liniște să vină valul 2. Ce este cert e că e o curbă ascendentă. Asta e clar. Și că în situația în care nu sunt alte măsuri restrictive sau lucruri care să schimbe cu totul datele problemei, aceste cifre nu au cum să arate bine, cel puțin în viitorul apropiat.

E greu de atins un echilibru și să încercăm să ne gândim la un platou ca pe urmă să fie descreștere. Deci, probabil că sezonul rece care începe foarte curând nu are cum să vină cu lucruri foarte bune. Probabil că vom avea această conviețuire cu virusul în următoarele luni, undeva până în primăvară”, a mai explicat medicul Adrian Marinescu, pentru DC News.

Citeşte şi: Medicul Adrian Marinescu avertizează: Vom avea multe cazuri de COVID în perioada următoare. Care este soluţia pentru a scăpa de virus

Mai puţint de 3.000 de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a făcut public ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, din nou numărul pacienților internați la ATI a trecut de 800. Avem raportate luni 2.844 de cazuri noi, 79 decese și 823 pacienti la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.