Medicul Adrian Marinescu, avertisment terifiant pentru români: „Ne aşteptăm la cazuri multe de gripă, va fi bine să ne vaccinăm”

Medicul Adrian Marinescu avertizează că gripa începe să devină din nou o problemă şi le recomandă românilor să se vaccineze.

20 sept. 2022, 18:00
Medicul Adrian Marinescu, avertisment terifiant pentru români: „Ne aşteptăm la cazuri multe de gripă, va fi bine să ne vaccinăm”

Medicul Adrian Marinescu, avertisment terifiant pentru români. Acesta a anunţat că după trei ani de pandemie ne întorcem la situaţia complicată legată de gripă.

Medicul Adrian Marinescu: Din luna octombrie va fi bine să ne vaccinăm împotriva gripei

Citeşte şi Tot mai mulți români suferă de HIV sau SIDA. Cum a afectat pandemia această creștere. Adrian Marinescu: Sunt cu 30% mai multe cazuri

„După trei ani de pandemie, ne întoarcem la situația destul de complicată legată de gripă pe care o aveam și înainte. Ne așteptăm la cazuri multe de gripă, sigur că nu putem ști dinaintea sezonului cum se vor întâmpla lucrurile, cât va dura sezonul. Vă aduc aminte că din octombrie și până în aprilie, către sfârșitul lunii aprilie, cam în fiecare an am avut cazuri de gripă.

În plus, pentru că sistemul imunitar, după trei ani de pandemie, presupune un contact redus cu virusurile gripale în toți acești ani, pacienții au avut diverse afecțiuni, mă refer în primul rând la infecția cu SARS-CoV-2, ne așteptăm să fie mai puțin pregătiți în contactul cu virusul gripal din acest an.

Adică practic ne putem gândi la o probabilitate ceva mai mare de a face și forme care să presupună complicații. Sigur, vorbim de persoanele care nu vor fi vaccinate antigripal – și aici este un mesaj care cred eu că e destul de clar, cât de curând, din luna octombrie, va fi bine să facem această vaccinare tocmai pentru că vrem să prevenim”, a declarat Marinescu, potrivit b1.ro.

Medicul spune că deja au început să apara primele cazuri de gripă şi că din luna octombrie este posibil ca acestea să se înmulţească.

„Vă spun în momentul de față că începem să avem cazuri izolate încă de acum, chiar și astăzi am avut un caz de gripă la ‘Matei Balș’ – sigur, sunt cazuri foarte rare, nu discutăm deocamdată de sezonul de gripă, dar din octombrie lucrurile se vor schimba”, a mai declarat medicul de la Institutul Matei Balş din Capitală.

Reamintim că şi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat recent că sezonul gripal va fi ceva mai serios toamna aceasta, față de ultimii doi ani.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, anunţ îngrijorător pentru români: „E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an”