Ministrul Sănătăţii, anunţ îngrijorător pentru români: „E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an”

Ministrul Sănătăţii se arată îngrijorat de faptul că România s-ar putea confrunta anul acesta cu o epidemie îngrijorătoare de gripă.

09 sept. 2022, 17:02
Ministrul Sănătăţii, anunţ îngrijorător pentru români: „E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an”

Ministrul Sănătăţii, anunţ îngrijorător pentru români. Alexandru Rafila a transmis că trebuie să ne așteptăm și la un sezon gripal serios. Ministrul a vorbit și despre posibilele restricții din școli.

Ministrul Sănătăţii anunţă cel mai greu sezon de gripă

Citeşte şi Alexandru Rafila, mesaj dur pentru medicii care transferă pacienţii de la stat la privat

Alexandru Rafila a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că măsurile luate pentru prevenirea COVID-19  în şcoli rămân valabile şi anul acesta, precizând că se aşteaptă la un sezon gripal mai serios.

”La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit Inspectoratelor Şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani, şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise”, a declarat Rafila în cadrul conferinţei de presă.

Ministrul a ţinut să precizeze faptul că în ciuda pandemiei, şcolile nu au fost închise în valurile 5 şi 6.

”Remarcaţi faptul că în anul 2022, practic, în ciuda vremurilor pandemice, valul 5 şi 6, şcolile nu au fost închise pentru că abordarea nu a fost legată de numărul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienţă, e bine să continuăm cu acest model de bună practică care şi-a dovedit experienţa, a ţinut şcolile deschise, economia deschisă şi viaţa socială deschisă”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Citeşte şi Rafila a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid: „Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”