Medicul Adrian Marinescu despre testarea anticorpilor: „Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, stau liniştit trei luni. Să vedem lucrurile mai echilibrat, nu trăim o apocalipsă”

Mulţi dintre românii care se vaccinează merg să-şi verifice, ulterior, nivelul de anticorpi obţinut în urma administrării serului. Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că nu este recomandat ca testarea anticorpilor să devină sport naţional.

12 mai 2021, 16:49
Medicul Adrian Marinescu despre testarea anticorpilor: „Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, stau liniştit trei luni. Să vedem lucrurile mai echilibrat, nu trăim o apocalipsă”

Adrian Marinescu, testarea anticorpilor. Reputatul medic infecţionist a declarat, la Europa FM, că valorile de anticorpi obţinute la testări ar trebui doar să ne orienteze, nu să devină o obsesie. Medicul a făcut referire şi la componenta psihologică a fiecăruia dintre noi, subliniind necesitatea unei detaşări.

Citeste si Tot mai mulţi pacienți cu sechele după COVID. Avertismentul lui Beatrice Mahler, manager la „Marius Nasta”

Adrian Marinescu, despre testarea anticorpilor: „Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, stau liniştit trei luni”

Cred că, în ultimul timp, despre tot ce e legat de pandemie, vorbim mult prea mult, inclusiv despre anticorpi. Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, următoarele trei luni stau liniștit, nu repet foarte des, nu mă duc la cinci laboratoare, că nu mă ajută cu nimic. Întoarcerea către normalitate nu înseamnă doar partea epidemiologică, cu mai puține cazuri, ci înseamnă și în plan psihologic. O să ne trezim într-o dimineaţă şi o să ne spunem: Nu mai e pandemie, nu îmi mai pun masca, nu trebuie să mai respect restricţiile şi ce mă fac de-acum încolo, că eu sunt obişnuit cu pandemia?„, precizează medicul infecţionist.

Adrian Marinescu a sublinit faptul că ne află într-o perioadă în care putem discuta despre pandemie mai relaxat. El estimează că vara care va veni va fi mai liniştită:

Putem să ne facem activitățile, vacanțele și ce ne-am propus și să încercăm un pic să vedem lucrurile mai echilibrat, nu să rămânem cum se întâmpla la începutul pandemiei sau acum câteva luni, foarte focusați și concentrați în fiecare zi, ca și cum ar fi o apocalipsă, că nu este în momentul de față

Citeste si Pandemia prin ochii asistenţilor medicali. Mărturii emoţionante: „A fost greu pentru un copil de 10 ani să înţeleagă de ce mama nu vine acasă”

Ce diferenţă există, la nivel de anticorpi, între cei vaccinaţi care au trecut prin boală şi cei vaccinaţi care nu au trecut prin boală

Anterior, medicul Marinescu precizase faptul că există o diferenţă între cei care s-au vaccinat şi au trecut şi prin boală şi cei care nu au trecut prin boală şi doar s-au vaccinat:

Dacă vorbim de anticorpii dobândiţi în urma vaccinului, contează şi face diferenţa dacă cineva a trecut prin boală, sau nu a trecut prin boală şi doar s-a vaccinat. Au fost studii făcute inclusiv în România, este unul chiar în cadrul unei clinici private, un studiu important, care face această diferenţă, dar să luăm în calcul că, de multe ori, la nivelul laboratorului, de fapt nu este o măsurare cantitativă a acestor anticorpi, ci este de fapt o măsurare semi-cantitativă, şi acesta este şi motivul pentru care nu aş face comparaţii între laboratoare, şi, în plus, nu mă interesează valoarea efectivă, ci, în raport cu intervalul de referinţă, şi urmărirea în dinamică pentru o perioadă de timp”, a declarat specialistul pentru HotNews.

 

 

 


loading...
Partenerii noștri