Medicul american infectat cu virusul Ebola, tratat cu un ser pe bază de TUTUN

Medicul american şi asistenta sa care au contractat virusul Ebola în timp ce îngrijeau bolnavi în Liberia ar fi fost salvaţi datorită unui antidot secret, transmite postul CNN, preluat marţi de 20minutes.ch, citată de Agerpres.

05 aug. 2014, 14:58

Kent Brantly, doctorul misionar repatriat sâmbătă în Statele Unite, şi Nancy Writebol, asistenta lui care urmează să ajungă în America marţi, ar fi fost salvaţi cu ajutorul unui ser secret, produs pe bază de plante de tutun, proiectul fiind finanţat de Pentagon, potrivit CNN.

Citeşte şi Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit

Tratamentul ar fi fost pus la punct plecând de la plante de tutun de firma Mapp Biopharmaceutical, care colaborează cu Kentucky BioProcessing, achiziţionată în ianuarie de producătorul de ţigări Reynolds. Cercetările ar fi fost finanţate de Pentagon din 2007, iar serul ar fi fost testat cu succes pe maimuţe. Niciun om nu fusese tratat cu noul ser.

Starea de sănătate a celor doi americani s-a îmbunătăţit, anunţă surse medicale. Tânărul medic, care era în pragul morţii săptămâna trecută, s-a plimbat în curtea spitalului din Atlanta unde a fost tratat de când a venit în Statele Unite, încheie 20minutes.ch.