Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit

Epidemia de Ebola din Africa de Vest a scăpat de sub control, potrivit experţilor aflaţi în ţările afectate. Mai multe state s-au pregătit cu camera de carantină pentru a preveni răspândirea pe alte continente. Un profesor american susţine că antidotul ar exista, însă din cauza intereselor economice, nu ar fi profitabil în acest moment pentru companiile farmaceutice să-l scoată pe piaţă.

04 aug. 2014, 14:34
Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit

O informaţie incredibilă a fost lansată de profesorul american Daniel Bausch, de la Universitatea Tulane, expert în Ebola şi alte virusuri, scrie libertatea.ro. Bausch susţine că SUA se află în prezent în posesia tehnologiei şi a ecuaţiei necesare pentru realizarea antidotului pentru Ebola, însă pur şi simplu nu se doreşte fabricarea acestuia de către marile companii farmaceutice.

Citeşte şi Unul dintre cei doi americani infectaţi cu virusul Ebola a fost adus în Statele Unite

„Financiar, companiilor nu le convine să pună la punct vaccinul. Sunt prea multe milioane de dolari investiţi, pentru un profit mic. Câteva mii de oameni bolnavi nu sunt suficienţi pentru ca un gigant farmaceutic să facă bani. Dacă, Doamne fereşte, se întinde epidemia, atunci altfel ar sta lucrurile”, a mai spus faimosul profesor.

Citeşte şi EBOLA afectează şi lumea fotbalului. ANUNŢ făcut în urmă cu puţin timp

El a adus în discuţie şi faptul că dacă virusul febrei hemoragice ar fi inclus pe lista actelor de bioterorism, şi acest fapt ar potenţa interesul companiilor farmaceutice. Există însă zvonuri, neconfirmate oficial, că luna viitoare ar putea fi lansate teste cu un vaccin anti- Ebola.

Un nou bilanţ furnizat de autorităţile din Africa de Vest a indicat ieri 730 de morţi şi peste 1.300 de bolnavi, dintre care doi americani. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările cele mai expuse, în afara celor de pe continentul negru, sunt cele care au curse directe de avion din Africa, precum Marea Britanie, Franţa sau Spania.