Medicul care îl tratează pe Traian Băsescu, dezvăluiri de ultimă oră despre starea lui de sănătate. Declarații exclusive!

Medicul care îl tratează pe Traian Băsescu a făcut declarații despre starea de sănătate a fostul președinte al României.

29 mart. 2022, 19:28
Medicul care îl tratează pe Traian Băsescu, dezvăluiri de ultimă oră despre starea lui de sănătate. Declarații exclusive!

Medicul care îl tratează pe Traian Băsescu a stat de vorbă cu un reporter România Tv și i-a mărturisit că a luat legătura cu familia fostului șef de stat și că „totul e bine”.

Medic: Am vorbit cu el, cu familia lui, totul e bine.

Reporter RTV: Câte zile va sta internat?

Medic: De ce vreți să știți?

Reporter RTV: Să ne asigurăm că e bine, vrem să știm dacă se va întoarce în țară.

Medic: Îl puteți întreba pe el oricând.

Eliza Ene Corbeanu, avocata lui Traian Băsescu, a declarat la România TV că fostul preşedite Traian Băsescu se simte mai bine, deşi încă se află în spital în Bruxelles.

„Este mai bine, mai mult nu pot să vă spun. Nu am vorbit cu Traian Băsescu după pronuntarea deciziei”, a mai spus Eliza Ene Corbeanu.

Avocata lui Traian Băsescu a declarat că, din punctul ei de vedere, deciziile SPP, RAAPPS şi Administraţiei prezidenţiale de a-i înceta drepturile fostului preşedinte sunt nelegale. Pe de altă parte, avocata a precizat că decizia de a contesta încetarea drepturilor îi aparţine lui Traian Băsescu, dar că deocamdată nu a discutat cu acesta dat fiind starea sa de sănătate.

„Pot să vă spun că din punctul meu de vedere RAAPPS se afla intr-o eroare. A încurcat cauzele de încetare a drepturilor. Aceste drepturi s-au născut la momentul in care a încetat mandatul de preşedinte al României, în 2014. Legea prevede ca aceste drepturi inceteaza in urma unei condamnari la o pedeapsa cu executare, nu in urma verdictului de colaborator”, a explicat avocata Eliza Ene Corbeanu.

Despre decizia SPP de a-i retrage maşina şi paza, avocata a precizat că este „o decizie pripită și nelegală”, dar că doar în instanţă Traian Băsescu îşi va putea redobândi drepturile cuvenite în calitate de fost preşedinte al României.

Traian Băsescu este internat la o clinică din Bruxelles. Problemele de sănătate ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Citește și Traian Băsescu, din ce în ce mai rău. Apropiatul fostului președinte: „E în stare gravă, nu mai vorbește”