Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară se apără după moartea artistului: „Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen”

Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară face primele declaraţii după moartea cântăreţului de muzică populară.

12 nov. 2021, 10:27
Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară se apără după moartea artistului: „Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen”

Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară se apără după moartea cântăreţului. Acesta spune că nu crede că artistul a decedat din cauza expunerii la oxigen.

Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară se apără după moartea artistului

Medicul care i-a administrat tratamentul în camera hiperbară lui Petrică Miţu Stoian este, de fapt, medic psihiatru, însă deține acreditare din partea Ministerului Sănătății pentru a putea face terapie cu oxigen în clinica din Reșița. Bărbatul spune că Petrică Mâțu Stoian a ajuns la clinica privată cu o stare generală destul de bună, care s-a degradat ulterior.

Citeşte şi EXCLUSIV Fiica impresarului Doru Gușman dezvăluie informația care schimbă totul în ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian: „Medicul i-a înjumătățit doza de anticoagulante”

„Eu l-am tratat! Nu cred că domnul Petrică Mîțu-Stoian a decedat din cauza expunerii la oxigen! Acele discuții legate de această ‘explozie’ în termeni populari, aceste barotraume, nu se susțin pentru că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme.

Pot apărea probleme acute, pe fond mecanic, prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar în timpul terapiei sau imediat după și se manifesta cu durere, junghi toracic, dispnee”, a spus medicul, potrivit Antena 3.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață sâmbăta trecută, la vârsta de 61 de ani, după ce a urmat un tratament post-covid, la o clinică privată din Reșița. Artistul trebuia să plătească pentru perioada de terapie în camera hiperbară peste 1.000 de euro.

La scurt timp, starea artistului s-a agravat și a trebuit să fie transferat de urgență la Spitalul Județean din Reșița, unde a și murit din cauza unui stop cardio-respirator.

Petrică Mâțu Stoian a dorit să facă terapie hiperbară, timp de 15 zile, la clinica privată din Reșița, o decizie căreia s-au opus toți cunoscuții artistului și care avea să-i aducă moartea.

Terapia hiperbară este practicată de clinica respectivă de aproximativ un an și presupune introducerea pacienților într-o cameră care seamănă cu o capsulă și prezintă 16 scaune, prin care este administrat oxigen medical pur sub presiune.

Petrică Mîţu Stoian a fost înmormântat pe 10 noiembrie, la cimitirul Ungureni din Craiova.

Citeşte şi EXCLUSIV | Impresarul lui Petrică Mîţu Stoian rupe tăcerea. Cine a folosit telefonul artistului după moarte. „Îi ştia codul”